Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Απάτη που ξεπερνά τις 650.00€ σε βάρος τράπεζας στο Αγρίνιο

Μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος ιδιωτικής τράπεζας αλλά και του ελληνικού δημοσίου εξιχνίασε η Ασφάλεια Αγρινίου..
Συγκεκριμένα 14 συνολικά άτομα κατάφεραν να εκταμιεύσουν περισσότερα από 650.000€ με τη μορφή δανείου από ιδιωτική τράπεζα προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά.
Η δράση του κυκλώματος σταμάτησε χθες, χάρις την παρατηρητικότητα του διευθυντή του καταστήματος της τράπεζας και ήδη 6 άτομα μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της απάτης οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.
Ο «εγκέφαλος» πλαστογραφώντας τις υπογραφές του διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας και του προέδρου της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων έδινε πλαστές βεβαιώσεις λειτουργίας χοιροτροφιών μονάδων, με τις οποίες γινόταν οι δανειακές συμβάσεις.
Από τα ποσά που εκταμιευόταν ο αλλοδαπός «εγκέφαλος» εισέπραττε το 65% ως «προμήθεια»… από τους ντόπιους «χοιροτρόφους», οι οποίοι ζουν σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Από την Ασφάλεια Αγρινίου αναζητούνται πιθανοί συνεργοί, ενώ της επόμενες ώρες θα ασκηθούν διώξεις σε όλους τους εμπλεκομένους στην υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι τα δάνεια αυτά δινόταν με επιδότηση επιτοκίου και εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για ενίσχυση της κτηνοτροφίας….