Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Για εμπαιγμό καταγγέλει τον υπουργό Παιδείας ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος


Την ανάληψη πρωτοβουλιών, για να αναδειχθεί ο κυβερνητικός εμπαιγμός σχετικά με την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία προαναγγέλλει με δήλωσή του ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Αναγνωστόπουλος.
Αφορμή για τη δήλωση αποτέλεσε η ανακοίνωση των τμημάτων που περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό δελτίο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2008-09 στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα νέα τμήματα που είχαν αποφασισθεί να λειτουργήσουν από ΣΑΤΕ στο ΤΕΙ Μεσολογγίου αλλά και στην Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου.
Ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου:
«Δυστυχώς για ακόμη μια ακαδημαϊκή χρονιά το ΤΕΙ Μεσολογγίου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, θα βρεθεί αντιμέτωπο με το φάσμα της περαιτέρω υποβάθμισής του.
Η ανακοίνωση των τμημάτων που περιλαμβάνονται, στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την ανακολουθία κυβερνητικών λόγων και έργων.
Κι αυτό διότι στο μηχανογραφικό δελτίο, ύστερα από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν περιλαμβάνονται, ούτε τα τμήματα της νέας σχολής, που αποφασίστηκε από το ΣΑΤΕ να λειτουργήσουν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, αλλά ούτε και τα μετονομασθέντα τμήματα, έτσι όπως προτάθηκαν από τη διοίκηση του ιδρύματος και υιοθετήθηκαν από το ΣΑΤΕ, προκειμένου να καταστούν πιο ελκυστικά.
Δηλαδή και η επομένη ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι, δυστυχώς επαναλαμβάνω, «μια από τα ίδια» για το ΤΕΙ της περιοχής μας.
Όμως πέρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ως Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορώ να μην καταγγείλω τον κυβερνητικό εμπαιγμό και στην πόλη του Αγρινίου όπου κι εκεί δεν ιδρύθηκε το τέταρτο τμήμα της Πανεπιστημιακής Σχολής.
Μια εξέλιξη που μεταθέτει στο μέλλον την ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο και κατ’ επέκταση στην Αιτωλοακαρνανία.
Σ’ αυτή τη δυσοίωνη προοπτική και τον κυβερνητικό εμπαιγμό δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς και σύντομα θα ανακοινώσουμε εκ μέρους του Δήμου Μεσολογγίου τις ενέργειές μας».