Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Το νέο περιοδικό της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ"

Το ξεκίνημα του νέου χρόνου σε επίπεδο εκδόσεων του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου έγινε με την κυκλοφορία του 16ου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2007) τεύχους της ομώνυμης τριμηνιαίας έκδοσης για τον πολιτισμό που εκδίδεται χωρίς διακοπή από 8ετίας.
Μέσα στις σελίδες του έγχρωμου περιοδικού, το εξώφυλλο του οποίου κοσμεί η φωτογραφία «ταξίδι στην παλίρροια» της Δήμητρας Καρέτσου, περιλαμβάνονται άρθρα του μουσειολόγου Ξενοφώντα Παπαευθυμίου για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, της συγγραφέως Ακακίας Κορδόση για τις μεταθανατικές εικαστικές περιπέτειες του Λόρδου Βύρωνα στην Ελλάδα, του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη για τα έθιμα –«παραστάσεις πολιτισμού» σε όλη την Ελλάδα, του ζωγράφου – αρχιτέκτονος Αποστόλη Μπλίκα για την «νεκρή φύση» στη ζωγραφική, τον εκδότη Ανδρέα Τσιλίρα για την πολιτιστική διαχείριση, της μαθήτριας Δήμητρας Καρέτσου για το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και η παρουσίαση των εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και των μηνιαίων φιλολογικών βραδιών της «Λέσχης Ανάγνωσης», που πραγματοποιούνται στη «ΔΙΕΞΟΔΟ».
Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται και όλα τα νέα της «ΔΙΕΞΟΔΟΥ» καθώς και οι εκδηλώσεις που έγιναν το περασμένο τρίμηνο μεταξύ των οποίων και η εκδήλωση προς τιμή του Γενικού Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνου Κοντού με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Το περιοδικό κυκλοφόρησε σε 7.000 αντίτυπα και απεστάλη μέσω ταχυδρομείου δωρεάν σε 4.000 αποδέκτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα υπόλοιπα δε θα διατεθούν στους μαθητές της τελευταίας τάξεως των Λυκείων της περιοχής Μεσολογγίου.
Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του στην διεύθυνση «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αθανασίου Ραζή – Κότσικα 25, Τ.Κ. 302 00 Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Τηλέφωνο πληροφοριών 26310 – 51260.