Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Καλό ταξίδι φίλε Νίκο










Στα 61 του ,ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός φίλος, ο Νίκος Λοκοβίτης.
Πάλεψε με τον καρκίνο ίσως όσο κανείς άλλος. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν έκρυψε ή καλύτερα δεν υπέκυπτε στο πρόβλημά του. Το αντίθετε θα λέγαμε…
Μέχρι και πριν λίγες ημέρες από το κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου συνέχιζε να ενδιαφέρεται, να νοιάζεται και να ρωτά για όλους τους φίλους του και για τα τεκταινόμενα στην πόλη.
Κι αυτό διότι μέχρι και το τέλος ήταν από τους πλέον ενεργούς Πολίτες του Μεσολογγίου.
Ο Νικόλας εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Μεσολόγγι στα τέλη της δεκαετίας του ’70 «στήνοντας» το εργοστάσιο χρωμάτων Color Hellas το οποίο λειτούργησε έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν και καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.
Ακολούθησαν οικονομικά προβλήματα τα οποία και αντιπαρήλθε με πολλές προσωπικές θυσίες.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου την περίοδο 1983-86. Μέχρι και τώρα ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. στο Βιοτεχνικό τμήμα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας έχοντας αναπτύξει σημαντική δράση στην προώθηση του επιμελητηριακού θεσμού, επίσης ήταν μέλος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου και πολλών άλλων συλλόγων.
Είχε έντονη πολιτική δράση με το κόμμα της ΝΔ του οποίου ήταν ενεργό στέλεχος.
Μεγάλη όμως ήταν η ενασχόλησή του με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου όπου και διετέλεσε πρόεδρος για περισσότερα από 6 χρόνια με πιο πρόσφατες θητείες στις περιόδους 2002-04 και 2004-06.
Κατά την προσωπική μας εκτίμηση η σπουδαιότερη συνεισφορά του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ήταν η απόφασή του να μεταφέρει το Κέντρο Εκπομπής των FM, από την Σταμνά στον Άγιο Πέτρο Ελληνικών, μιας και αν δεν είχε συμβεί αυτό τότε πολύ δύσκολα θα μιλάγαμε σήμερα για …Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου.
Μ’ αυτά τα λίγα λόγια θέλουμε να αποχαιρετήσουμε έναν καλό μας φίλο που μας συμβούλευε και στα εύκολα και στα δύσκολα και που δύσκολα θα λησμονήσουμε.
Αυτήν την στιγμή το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: καλό ταξίδι φίλε Νίκο και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει.
Κατερίνα, Δάφνη και Σίσσυ να τον θυμάστε.

Υ.Γ. Αναφορικά με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μεσολογγίου θα μπορούσαμε να γράψουμε πολύ περισσότερα αφού είχαμε για 6 χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί χωρίς ποτέ να ανταλλάξουμε την παραμικρή κουβέντα. Χρόνια που για εμάς ήταν χρόνια εμπειρίας και κοινωνικής γνώσης.
Δημήτρης Μαλαβέτας