Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Θύμιος Σώκος: "Δίνουμε καθημερινά μάχες"

O νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» και συγκεκριμένα στο διευθυντή της εφημερίδας Γιώργο Ροΐδη, μιλώντας για όλους και για όλα.
Ο κ. Σώκος περιγράφει τις προτεραιότητες του και αναφέρεται στο έργο του λέγοντας πως «δίνουμε καθημερινά μάχες για να κερδίσουμε χαμένο χρόνο και χαμένες ευκαιρίες».
Υπογραμμίζει όμως πως δεν έχει τη συνεργασία που θα ήθελε με φορείς και με την αυτοδιοίκηση του νομού, ενώ για το Leader Aλείας επιμένει πως η πρόταση της Αιτωλικής «δεν νομιμοποιείται ηθικά».
«Οι κυβερνώντες δεν έχουν κότσια… Κοροϊδεύουν την Αιτωλοακαρνανία» σχολιάζει καυστικά τη διαχείριση της κυβέρνησης γύρω από το θέμα του Εφετείου, ενώ εξαπολύει κατηγορώ και στα στελέχη της Ν.Δ. εξ αφορμής και της επίσκεψης Στυλιανίδη.
Ο κ. Σώκος εξηγεί γιατί δεν συγκάλεσε νομαρχιακό συμβούλιο για το Εφετείο και το Πανεπιστήμιο, ενώ για την εκτροπή του Αχελώου υπογραμμίζει πως, αν το ΠΑΣΟΚ κυβερνήσει, περιμένει από τον Γ. Παπανδρέου «να υλοποιήσει αυτό που γενναία είπε στο Κιλελέρ»..»
«Λιθάνθρακας δεν θα επιτραπεί ποτέ να γίνει» λέει για το Πλατυγιάλι και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση στο ζήτημα. Στην ερώτηση για το αν θα ζητήσει ανανέωση της θητείας του στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση το 2010, απαντά πως «είναι νωρίς ακόμα», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Στην ίδια συνέντευξη ο Θύμιος Σώκος κάνει λόγο για μη συνεργασία με φορείς του νομού (δήμους κλπ.) στο βαθμό που επιθυμούσε, ενώ με κομψό τρόπο αντιπαρέρχεται τα όσα έχουν διαδραματισθεί σχετικά με τις προτάσεις για το Leader Αλιείας.
Για να διαβάσετε όλη την συνέντευξη (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).