Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Εντυπωσιακή η τελετή των εγκαινίων του Δημοτικού Ωδείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου




Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάσθηκε την περασμένη Κυριακή 30 Νοεμβρίου το Δημοτικό Ωδείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που λειτουργεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οδό Ραζηκότσικα 12 στο Μεσολόγγι, δίπλα στη «Διέξοδο», ώστε να πληρούνται τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας των ωδείων για ασφάλεια, ηχομόνωση και λειτουργικότητα.
Ήδη η ανταπόκριση των μαθητών και των νέων της περιοχής μας είναι πολύ μεγάλη αφού οι εγγραφές στα διάφορα τμήματα του ωδείου ξεπερνούν τις 100.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Ειρήνη Νατσικώστα – Καρατσώρα και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιος Καραγιώργος.
Νωρίτερα και μετά την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού, η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου και πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Ειρήνη Καρατσώρα – Νατσικώστα απευθύνοντας χαιρετισμό υπογράμμισε την σπουδαιότητα της δομής που εγκαινιάζεται, καθώς πέρα των εκπαιδευτικών σκοπών που εξυπηρετεί με τη λειτουργία του, το ωδείο θα συμβάλει στην διατήρηση την πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του Μεσολογγίου.
Ακολούθως σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Σπύρος Χολέβας έκανε λόγο για ένα όνειρο ζωής που εκπληρώνεται με τη λειτουργία του Ωδείου και ευχαρίστησε το δήμαρχο Μεσολογγίου για την υιοθέτηση και υλοποίηση της ιδέας αυτής. Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Ωδείο αποτελεί μετεξέλιξη του Λύδιου Ωδείου το οποίο πέρυσι ο κ. Χολέβας δώρισε στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ώστε να δημιουργηθεί το Δημοτικό Ωδείο.
Ξεχωριστή στιγμή στην τελετή των εγκαινίων ήταν η μουσική «παράσταση» που έδωσαν οι μαθητές του τμήματος των Κρουστών, οι οποίοι στην κυριολεξία δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα υπό την διεύθυνση του καθηγητή τους, Βαγγέλη Ροδίτη.
Στο Δημοτικό Ωδείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λειτουργούν τμήματα Ανωτέρων Θεωρητικών, Πιάνου, Κιθάρας, Βιολιού, Μπουζουκιού, Μαντολίνου, Αρμονίου, Ηλεκτρικής Κιθάρας και Μπάσου, Μουσικοκινητικής Αγωγής, Φωνητικής ενώ λειτουργεί και τμήμα για την προετοιμασία των υποψηφίων για τις εξετάσεις στα Μουσικά τμήματα των ΑΕΙ.
Τέλος ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος μετά το τέλος των εγκαινίων σε δηλώσεις του σημείωσε: «Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις εγκαινιάσαμε σήμερα το Δημοτικό Ωδείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, θεσμό που διατηρούν όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας μας και ο οποίος προάγει την καλλιτεχνική και πολιτιστική άνθιση του τόπου μας, δεσμεύοντας εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και σπουδαστών, απομακρύνοντας τους από δυσάρεστες προκλήσεις».