Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση του Κ. Καραγκούνη για τα προβλήματα σχολικής στέγης σε Βόνιτσα, Αλυζία και Πάλαιρο

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τονίζοντας το μεγάλο κτιριακό πρόβλημα σχολικής στέγης στους δήμους Βόνιτσας, Παλαίρου και Αλυζίας, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την σωματική ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων.
Αναλυτικότερα σημαντικά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν:
1.Το 1ο Νηπιαγωγείο Βόνιτσας που στεγάζεται σε κατάστημα χωρισμένο στη μέση με κόντρα πλακέ με τζαμαρία καταστήματος ως πρόσοψη.
2. Το 3ο Νηπιαγωγείο Βόνιτσας που στεγάζεται σε οίκημα κατασκευαστικά προορισμένο για κατάστημα με βιτρίνα. Ο δε προαύλιος χώρος του συνορεύει με αποθήκη φυτοφαρμάκων.
3. Το Νηπιαγωγείο του Μύτικα στεγάζεται εδώ και χρόνια σε λυόμενα.
4. Το Δημοτικό Σχολείο Παλαίρου διαθέτει προαύλιο που μοιάζει με φυλακή, το Τμήμα Ένταξης στεγάζεται σε αποθήκη, η αίθουσα φυσικής και η αίθουσα τελετών σε αίθουσες και η αίθουσα πληροφορικής έχει χωριστεί με νοβοπάν.
5. Το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, στεγάζεται σε ένα κτίριο χωρίς άδεια που ηλεκτροδοτείται παράνομα.
6.Στο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Νικολάου, παρόλο το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο και την προαγωγή της οργανικότητας του, οι τουαλέτες παραμένουν σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχει καμία περίφραξη, ακόμη και η κουζίνα χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας.
7.Στο Νηπιαγωγείο Τρύφου, η στέγη είναι κατασκευασμένη από αμίαντο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
8. Το Δημοτικό Σχολείο της Βόνιτσας απέχει λιγότερο από 50 μέτρα από κτίριο του ΟΤΕ , εντός του οποίου είναι εγκατεστημένες κεραίες τηλεφωνίας, που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ικανή να προκαλέσει καρκίνο και γενετική ζημία.
Ο Κώστας Καραγκούνης τονίζει ότι τα παραπάνω προβλήματα απαιτούν άμεση λύση και ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Υπουργείου για την προώθηση λύσης..
Παράλληλα ο κ. Καραγκούνης με άλλη επίκαιρη ερώτηση τονίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας σύγχρονου σφαγείου στην περιοχή του Βάλτου, μια κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή , απ’ την οποία το πλησιέστερο σφαγείο απέχει 40 χλμ.
Τέλος με άλλη ερώτηση ζητά τη λήψη μέτρων ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την απόκτηση ειδικότητας από τους απόφοιτους των ιατρικών σχολών.