Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Στο "κόκκινο" και πάλι η λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Συνεχίζονται τα λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου καθώς από την προσεχή Δευτέρα η λειτουργία του θα είναι και πάλι στο «κόκκινο», αφού στη διάθεση της ιατρικής υπηρεσίας θα υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος!!!
Κατά συνέπεια είναι βέβαιο ότι το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν θα έχει 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων, αφού δεν θα καλύπτονται οι εφημερίες. Έτσι ο χειρουργικός τομέας δεν θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται…
Με έγγραφό του ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Νίκος Μαρκαντώνης επιρρίπτει ευθύνες για αδράνεια στην 6η ΥΠΕ, ενώ την παρέμβαση της Υπουργού Υγείας για την άμεση απόσπαση αναισθησιολόγου ζήτησε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του στην Υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Αναγνωστόπουλος σημειώνει:
«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ
Σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την άμεση απόσπαση στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενός τουλάχιστον ιατρού με την ειδικότητα αναισθησιολόγου, αφού από την προσεχή Δευτέρα 25/1/2010 στη διάθεση της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου θα υπάρχει μόνο ένας ιατρός με την ειδικότητα αυτή.
Γίνεται αντιληπτό ότι αν δεν υπάρξει άμεση απόσπαση ιατρού η συνολική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου θα είναι προβληματική και άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς.
Επιπρόσθετα θέλω να σας ενημερώσω ότι η 6η ΥΠΕ αδράνησε να προωθήσει λύση στο πρόβλημα αφού είχε ενημερωθεί έγκαιρα για την αποχώρηση με άδεια τοκετού της ιατρού, ενώ το τελευταίο διάστημα το αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου λειτουργούσε με δυο αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και σήμερα εννέα εφημερίες το μήνα να μένουν ακάλυπτες.»
Φωτό από παλαιότερη κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου (5/2008)