Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Δεν έλειψε η ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Την περασμένη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο έτος, του Δήμου Μεσολογγίου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 5 θέματα προ ημερησίας διατάξεως.
Συγκεκριμένα:
1. Αποφασίστηκε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του δήμου να γίνει την Παρασκευή 15/1.
2. Εγκρίθηκε η αντικατάσταση του κ. Ν. Ρήγα ύστερα από παραίτηση που υπέβαλε από το ΔΣ της παλαιάς ΔΕΠΑΜ από τον κ. Σπύρο Ιωαννίδη.
3. Αποφασίστηκε η χορήγηση άδειας για την τοποθέτηση «Καρουσέλ» στην κεντρική πλατεία από 15/1 έως 16/2/2010.
4. Ορίστηκαν ο κ. Γιώργος Αλκ. Αλεξανδρής, ο οποίος είναι προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και ως αναπληρωτής ο κ. Θ. Βάσσης σε επιτροπή του Δασαρχείου Μεσολογγίου.
5.Εγκρίθηκε η ομόφωνη απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής επέρχεται αλλαγή κυκλοφορίας επί της οδού Αρχιμανδρίτου Ζαλογγίτου, με την τοποθέτηση δυο πινακίδων, Ρ7 μονόδρομος στην οδό Λ. Βαυαρίας και Ρ28 απαγόρευση στροφής δεξιά στο τέλος της οδού Ζαλογγίτου. Τοποθέτηση δυο πινακίδων Ρ41 και Ρ42 για την ρύθμιση εκ περιτροπής στάθμευσης των οχημάτων (μονά-ζυγά) στο συγκεκριμένο τετράγωνο. Η απόφαση είχε την έγκριση της Τροχαίας.
Επίσης ο κ. Πρεβεζάνος ζήτησε να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που έχουν προκύψει με το χορευτικό καθώς και την πληρωμή του προσωπικού του ΚΔΑΠ.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος τα χαρακτήρισε ως «θέματα εντυπώσεων» από την στιγμή κατά την οποία δεν έχουν (ως όφειλαν) συζητηθεί πρώτα με τα αρμόδια όργανα που υπάρχουν όπως πχ. με την κα Καρατσώρα ως πρόεδρο της παλαιάς ΔΕΠΑΜ και το Δήμαρχο, και ζήτησε την αναβολή της συζήτησης.
Αντίδραση προκάλεσε ο χαρακτηρισμός αυτός όχι μόνο στον κ. Πρεβεζάνο ο οποίος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, οφείλει να συζητά κάθε θέμα που προκύπτει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά και στον κ. Πετρονικολό ο οποίος παρίστατο ως δικηγόρος των εργαζομένων της ΚΔΑΠ. Η αναβολή του συγκεκριμένου θέματος δημιούργησε ένα κλίμα έντασης που είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης.
Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο κ. Αναγνωστόπουλος μίλησε για την συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Αγρινίου και Ναυπάκτου, καθώς και με τον κ. Ραγκούση για το ζήτημα του Εφετείου και είπε ότι στο τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ θα γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη. «Εμμένουμε στην απόφασή μας και είμαστε έτοιμοι για καινούργιους αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος.
Στην συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης με πρώτο αυτό της διοικητικής μεταρρύθμισης όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα της θεσμικής και οικονομικής ενδυνάμωσης των νέων δήμων.
Ακολούθως εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων του δήμου Μεσολογγίου, η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου με τη ΔΕΥΑΜ για τη διασύνδεση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Μεσολογγίου με το αντλιοστάσιο του Αγίου Θωμά., μια δαπάνη που ανέρχεται στα 30.000,00 και την κατασκευή δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στο νέο σχέδιο πόλεως Μεσολογγίου σε περιοχή της Καλλονής ύψους 60.000,00 €.
Επίσης το σώμα ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης για το πανηγύρι του Αη-Συμιού και τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις συνολικού ύψους 10.000€, την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ εποχικού προσωπικού (εργάτες καθαριότητας και κοιμητηρίων) και την σύνθεση μιας σειράς υπηρεσιακών επιτροπών.
Π.Π.
(Αναδημοσίευση από την ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ)