Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αναζητούνται οι δράστες της πυρπόλησης λεωφορείου που μετέφερε φιλάθλους του Ολυμπιακού

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Πυρπόλησαν τα λεωφορεία που μετέφεραν τους φιλάθλους στο Καραϊσκάκη
Αγρινιώτες Χούλιγκανς αναζητούνται απ’ την αστυνομία
για την επίθεση στο λεωφορείο οπαδών του Ολυμπιακού στο Αίγιο

Ενέδρα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που μετακινούταν ανήμερα των Φώτων προς τον Πειραιά και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για το ντέρμπυ με την ΑΕΚ, έστησαν στο Αίγιο χούλιγκανς του Παναθηναϊκού.
Την ώρα εκείνη τα λεωφορεία απ’ τους συνδέσμους της περιοχής Αγρινίου – Παναιτωλίου είχαν σταθμεύσει παραπλεύρως της Ε.Ο., προκειμένου οι επιβάτες να γευματίσουν.
Οι χούλιγκανς επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα, έσπασαν το παρμπρίζ ενός λεωφορείου και πέταξαν στο εσωτερικό του βεγγαλικά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος απ’ την φωτιά που προκλήθηκε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ανάμεσα στους νεαρούς χούλιγκανς αναγνωρίστηκαν και κάποιοι Αγρινιώτες, οι οποίοι στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια Αιγίου, αναζητούνται. Προς τούτο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ασφάλειας Αγρινίου.
Όπως μας πληροφορεί ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου με τον οποίο επικοινωνήσαμε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φιλάθλων που δέχθηκαν την επίθεση, στο επεισόδιο συμμετείχαν Αγρινιώτες, χούλιγκανς και αναγνωρίστηκαν «κατ’ αρχήν» δύο.
Να σημειωθεί ότι οι επιτιθέμενοι δεν έφεραν διακριτικά άλλης ομάδας, εικάζεται όμως ότι ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, γεγονός που προκύπτει και από ορισμένες εκφράσεις και συνθήματά τους.
Φ. ΜΠ.