Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Στη Μαλεσιάδα το μόνο ενεργό πύρινο μέτωπο

Η μόνη πυρκαγιά που συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία αυτή την ώρα, είναι αυτή στη Μαλεσιάδα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ όλα τα άλλα μέτωπα είναι υπό μερικό έλεγχο.
Στη Μαλεσιάδα η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα ξεκίνησε από την άκρη του δρόμου και κοντά στο χωριά, ενώ οι άνεμοι την ώθησαν προς το βουνό, όπου και συνεχίζει να καίει το πανέμορφο δάσος της περιοχής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με πεζοπόρα τμήματα το βράδυ, ενώ το πρωί θα ξεκινήσουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.
Επί τόπου επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα, ενώ εκεί βρίσκεται ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Ψυχογιός και ο διοικητής νομού κ.Γιαννακόπουλος.
Στα υπόλοιπα μέτωπα του νομού και συγκεκριμένα, στην Γαβρολίμνη Ναυπακτίας, τον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου, τις Φυτείες – Μπαμπίνι του δήμου Ξηρομέρου, Στάνος – Σπάρτο του δήμου Αμφιλοχίας και στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου, οι φωτιές έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Επιτόπου βρίσκονται όμως πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν μικροεστίες που μπορεί να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.
Αναδημοσίευση από το Agriniopress.gr