Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

17χρονη με κινητικά προβλήματα το θύμα της μοιραίας βουτιάς ΙΧ στην “Παλιοβούνα”

τροχαιο παλιοβουναΤραγικός είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 10 το πρωί στο 10ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων στο ύψος της Παλιοβούνας. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκα DAIHATSU TERIOS με επιβαίνοντες τον πατέρα της οικογένειας που οδηγούσε και το αυτοκίνητο, την μητέρα και την 17χρονη κόρη, με κατεύθυνση από Μεσολόγγι προς Αντίρριο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο εξετράπη δεξιά της πορείας τους και έπεσε σε γκρεμό βάθους 30 μέτρων. Το αυτοκίνητο αφού διήνυσε μια τρελή πορεία καρφώθηκε σε ένα βράχο και αφού ακινητοποιήθηκε, τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες.

Οι δύο γονείς κατάφεραν και βγήκαν σώοι από το φλεγόμενο όχημα, όμως η 17χρονη κοπέλα που αντιμετώπιζε και κινητικά προβλήματα εγκλωβίστηκε σε αυτό και βρήκε τραγικό θάνατο.

Αμέσως διερχόμενο οδηγοί ενημέρωσαν την τροχαία Ναυπάκτου περιπολικά της οποίας έφθασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο ενώ 4 πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν άμεσα, έσβησαν την φωτιά και μετά από λίγο ξεκίνησαν τις ενέργειες για τον απεγκλωβισμό της σωρού της 17χρονης κοπέλας.

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους δύο τραυματίες γονείς και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του Ρίου ενώ ένα άλλο παρέλαβε την σωρό της κοπέλας την οποία μετέφερε στο νοσοκομείο για νεκροψία νεκροτομή.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου σύμφωνα με τα σημάδια που έχε αφήσει πίσω του το όχημα, ξεκίνησε την πορεία προς τον θάνατο, όταν βγήκε από την εθνική οδό, κατευθύνθηκε προς το χώρο στάθμευσης που υπάρχει εκεί, χτύπησε σε ένα δέντρο και έπειτα με μεγάλη ταχύτητα βούτηξε στο κενό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια οικογένεια με καταγωγή το Νεοχώρι Μεσολογγίου, η οποία είχε αναχωρήσει από το χωριό της με κατεύθυνση την Αθήνα. Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από την τροχαία Ναυπάκτου.

Σωτήρης Καρέλης