Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αίσχος! Κατέστρεψαν την προτομή του Λουκή Ακρίτα στο Μεσολόγγι


Η κατεστραμμένη προτομή του Λουκή Ακρίτα που κοσμούσε την ομώνυμη  πλατεία  του  Μεσολογγίου


Πέρυσι είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής από τον σημερινό  Υπουργό  Άμυνας της Κυπριακής  Δημοκρατίας,  Δημήτρη Ηλιάδη παρουσία της συζύγου του αείμνηστου πολιτικού, Σύλβας και της κόρης του Έλενας.
Δυστυχώς οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί συνεχίζονται και εντείνονται σε όλο το εύρος του δήμου Μεσολογγίου.  Αυτή τη φορά άγνωστοι δεν δίστασαν να ξεσπάσουν σε βάρος των μνημείων και της ιστορίας του τόπου μας.
Αυτοί οι «άγνωστοι» κατέστρεψαν ολοσχερώς χθες βράδυ την προτομή που κοσμούσε πλατεία της πόλης και είχε ανεγερθεί προς τιμή του Λουκή Ακρίτα, προσφορά του Υπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ιδίας της οικογένειας του Λουκή Ακρίτα. 
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε: «Απογοήτευση, οργή και ντροπή με διακατέχουν.



Αρνούμαι να κατανοήσω ποιες «ιδεολογίες» ή «ιδεοληψίες» - αν πρόκειται για τέτοιο φαινόμενο -  καταστρέφουν ότι βρουν στη διάβα τους. Από δημόσια περιουσία έως το μνημείο του Κυπρίου αγωνιστή της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, του Λουκή Ακρίτα.
Του ανθρώπου που έχει συνδεθεί διαχρονικά με το αξιακό υπόβαθρο της θυσίας των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», μέσω της φράσης του «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου!». Ως εδώ και μη παρέκει». 
Ως MessolonghiNews θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος καλύτερης αστυνόμευσης της περιοχής μας, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό, ίσως αποτελεί την αρχή για ανάλογα στο μέλλον, σε άλλα ιστορικά σημεία της πόλης.


Παρακολουθείστε ρεπορτάζ του MEGA από την περυσινή τελετή των αποκαλυπτηρίων στις 14 Μαρτίου 2010: