Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζει ακάθεκτη η ΑΕ Μεσολογγίου. Άνετη εκτός έδρας επικράτηση στην Πέτρα Άρτας

securedownload (1)Παίζοντας όσο έπρεπε και χωρίς να εντυπωσιάσει η Α.Ε. Μεσολογγίου, πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Ομόνοια Πέτρας και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κορυφή του 5ου Ομίλου. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΜ σε τρεις αγώνες. Οι Κανονιέρηδες μπήκαν με άγχος και νευρικότητα στον αγώνα και δεν μπόρεσαν στο πρώτο ημίωρο να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση, αφού η άμυνα της Ομόνοιας κρατούσε τους παίχτες της ΑΕΜ μακριά από την εστία της.

Σιγά σιγά όμως ανέβασε ρυθμούς προς το τέλος του ημιχρόνου και ευτύχισε να πετύχει καθοριστικό γκολ στο 40΄ με κεφαλιά του Ψηλού. Στην επανάληψη η ομάδα μας κατέβηκε πιό αποφασιστική και πέτυχε ένα σχετικά γρήγορο γκολ, βάζοντας τέλος στις ελπίδες της Oμόνοιας για κάτι καλό σ' αυτόν τον αγώνα. Αναλυτικότερα:

Στα αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες της Ομόνοιας μέχρι το 40΄, κρατούσαν με άνεση τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία του Σταμάτη.

Στον επιθετικό τομέα δεν ήταν απειλητική εκτός της φάση του 33΄, όταν Στέργιος, Παππάς και Μαργαρίτης δημιούργησαν την πιο δουλεμένη φάση της Ομόνοιας στο φετινό πρωτάθλημα, όμως ο δεξιός μπακ της ομάδας από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπιασε ένα χλιαρό πλασέ το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Χρήστου.Στο 40΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ψηλός μετά από φάουλ του Καρύμπα πήδηξε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Από εκεί και μετά απλοποιήθηκαν τα πράγματα για την ανώτερη ομάδα της ΑΕΜ, η οποία στο ξεκίνημα της επανάληψης μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Για να γίνει αυτό όμως χρειάστηκε και την βοήθεια των παικτών της Ομόνοιας, οι οποίοι είχαν το μυαλό τους σε προηγούμενο ανάποδο σφύριγμα του διαιτητή και αυτό τους κόστισε στην αμέσως επόμενη φάση.

Πιο συγκεκριμένα στο 53΄ ο Παπανικολάου εκτέλεσε κόρνερ και βρήκε τον Καρύμπα έξω από την περιοχή, ο οποίος αμαρκάριστος έκανε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Πέτσα (έκανε λάθος υπολογισμό στο διώξιμο της μπάλας) και στην συνέχεια στρώθηκε λουκούμι στον Ξευγένη ο οποίος από κοντά χωρίς να δυσκολευτεί νίκησε τον Σταμάτη γράφοντας το 0-2.Στο δεκάλεπτο μετά το 0-2, οι παίκτες της Ομόνοιας βρίσκονταν εν τρικυμία μην μπορώντας να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους. Ευτυχώς για ους γηπεδούχους αρχικά ο Καρύμπας στο 57΄ στάθηκε άτυχος στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταμάτη και στο 62΄ ο Πετσίνης νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον νεαρό πορτιέρο της Ομόνοιας (ο οποίος σε όλα τα παιχνίδια είναι εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια με καλά αντανακλαστικά, αλλά στις εξόδους πρέπει να το δουλέψει ακόμα περισσότερο αν θέλει να γίνει ένας ολοκληρωμένος τερματοφύλακας).

Στην συνέχεια του παιχνιδιού οι της ΑΕΜ κατέβασαν ταχύτητα, όντας ευχαριστημένοι με το υπέρ τους 2-0 κα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ το οποίο θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι.

Στο 81΄ ο Σταμούλης έκανε μια εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κατσαρό ο οποίος πλάσαρε, όμως πέτυχε τον Χρήστου σε καλή θέση ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για δεύτερη συνεχή αγωνιστική, μιας και το φάουλ του Μαργαρίτη στο 88΄ πέρασε μόλις άουτ.

Έτσι η ΑΕΜ πανηγύρισε το πρώτο της διπλό στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας στους 10 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια είναι η μοναδική ομάδα η οποία δεν έχει κερδίσει βαθμό στο πρωτάθλημα (εκτός Πρέβεζα και Τρικάλων που έχουν αποχωρήσει). Επίσης η ομάδα της Άνω Πέτρας αφού σκόραρε και ο Θεσπρωτός είναι η μόνη η οποία δεν έχει πετύχει κάποιο τέρμα.


Η ΑΕΜ την έκτη αγωνιστική έχει ρεπό και θα παίξει πάλι στης 18\12 στο Μεσολόγγι με τα Τρίκαλα 2011.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς Ομόνοιας οι Δερβένης, Πέτσας, Σταμούλης Χ. και Στέργιος, ενώ για την ΑΕΜ ο Παπανικολάου.

Ομόνοια Πέτρας (Π. Νίκου): Σταμάτης, Μαργαρίτης, Α. Παππάς, Πέτσας, Ορφανός, Νάσιος, Στέργιος (66΄ Κατσαρός), Δερβένης, Τσάπαλης, Χ. Σταμούλης, Γ. Παππάς (87΄ Μανιφάβας).
ΑΕ Μεσολογγίου (Χ. Βασιλείου): Χρήστου, Χαλαζίας, Μπαρμπαρούσης, Ψηλός, Μπαλαούρας (78΄ Κλάδος), Μιχαλόπουλος, Ξευγένης (69΄ Κόκκαλης), Παπανικολάου, Πετσίνης, Καρύμπας, Κολοβάκης (53΄ Λιάρος).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής και η βαθμολογία έχουν ως εξής (κλικ στην εικόνα):

αεμ

πηγή: www.sportsarta.gr