Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα βιολογικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας στηρίζουν την "Αλκυόνη"


Την περασμένη Πέμπτη 27 / 9 το στέλεχος της Ολλανδικής EOSTA, Pieter de Keijzer,  συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας, Πετρόπουλο Παντελή και τον πρόεδρο της Αγροπεριβαλλοντικής Ομάδας Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδας, Καραντινό Γεράσιμο, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις  του  Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος «Αλκυόνη» στην Ναύπακτο, προκειμένου ο  εκπρόσωπος της EOSTA να τους επιδώσει επιταγή 2.500 Ευρώ.
Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις της EOSTA των βιολογικών εσπεριδοειδών  της Δυτικής Ελλάδας, που η εταιρεία πραγματοποίησε κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2012 και δόθηκαν στην  «Αλκυόνη» με βάση την δράση που ξεκίνησε να υλοποιείται κατά το 2012, με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας και της Ολλανδικής εταιρείας διανομής βιολογικών προϊόντων EOSTA.



Συγκεκριμένα , για κάθε κιλό βιολογικών εσπεριδοειδών της Δυτικής Ελλάδας που πουλάει η EOSTA στην Ευρωπαϊκή Αγορά, τουλάχιστον 0,01 Ευρώ θα δίνεται στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος «Αλκυόνη».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης το στέλεχος της EOSTA δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τις δραστηριότητες της «Αλκυόνη» και υποσχέθηκε ότι οι επόμενες επιταγές της εταιρείας προς την «Αλκυόνη»  θα είναι με μεγαλύτερα ποσά, μια και οι πωλήσεις της εταιρείας, βιολογικών εσπεριδοειδών της Δυτικής Ελλάδας,  αυξάνονται συνεχώς.  

Στην συνέχεια το στέλεχος της EOSTA μαζί με τους εκπροσώπους των βιοκαλλιεργητών, ξεναγήθηκαν από την Πρόεδρο της  «Αλκυόνης»  κυρία Βασιλική  Παναγοπούλου στις εγκαταστάσεις  του Σπιτιού Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και  στο Κέντρο Ημέρας της «Αλκυόνης» , όπου διαμένουν και εκπαιδεύονται οι νέοι με ειδικές ανάγκες, όπου διαπίστωσαν τις πολύ καλές υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στις δομές της «Αλκυόνης» προς τα φιλοξενούμενα παιδιά, ώστε αυτά να ζουν και να εκπαιδεύονται με αξιοπρέπεια και ποιότητα στο «δικό τους» χώρο.  .