Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Βανδαλισμοί στο ιστορικό κέντρο του Μεσολογγίου

Έκπληξη, οργή και προβληματισμό προκαλεί η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί κάτοικοι του ιστορικού κέντρου στο Μεσολόγγι κατά μήκος των οδών Χρυσογέλου, Μακρή, Λ. Βύρωνα, Χαρ. Τρικούπη και Ιωσήφ Ρωγών.
Καμένοι κάδοι, σπασμένες γλάστρες και ομπρέλες συνθέτουν  το σκηνικό που  προκάλεσαν οι «άγνωστοι» μέχρις στιγμής δράστες.
Ταυτόχρονα όμως το σκηνικό αυτό, αναδεικνύει το έλλειμμα αστυνόμευσης στο Μεσολόγγι λόγω των γνωστών αιτιών, καθώς είναι προφανές ότι οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι στην πορεία καταστροφής που διήνυσαν. Μια διαδρομή αρκετά μεγάλη.
Για τις καταστροφές από το δήμο Μεσολογγίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Χθες το βράδυ, σε δύο από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Μεσολογγίου, πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν 4 ολοκαίνουργιοι κάδοι  οι όποιοι τοποθετήθηκαν πριν από μόλις δύο (2) ημέρες  !!!Υπενθυμίζουμε ότι, τον περασμένο χειμώνα είχαν καταστραφεί από φωτιά- εμπρησμό, πάνω από πενήντα (50) κάδοι. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν είναι σε όλους μας γνωστό, ότι ούτε λεφτά για την αντικατάστασή τους είναι εύκολο να βρεθούν ούτε οι κάδοι περισσεύουν, ειδικά στο κέντρο του Μεσολογγίου, όπου δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο απορριμμάτων.
Καλούμε όλους τους Δημότες και τους συλλογικούς φορείς, να αναλογιστούν το πρόβλημα που δημιουργείται από την αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων και να την καταδικάσουν με όποιο τρόπο θεωρούν δόκιμο. Σ’αυτή την εποχή της κρίσης θεσμών και οικονομικών μεγεθών, ο πολιτισμός μας και η ικανότητά μας να συμβιώνουμε, δοκιμάζονται.
Είναι τώρα η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε την Κοινωνία μας. Όσοι καίνε κάδους, βεβηλώνουν μνημεία, καταστρέφουν επιγραφές (όπως έγινε στο μουσείο Τρικούπη πρόσφατα), στρέφονται ενάντια στην κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον.
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά Δική μας, ώστε να τους θέσουμε στο περιθώριο