Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Νέα 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων αύριο Τετάρτη 3/2

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό.

Κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ, και σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου (από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος απεργεί, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας:

  • Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των δημοσιογραφικών Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.


Οι δημοσιογράφοι καταδικάζουν κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τη δήμευση των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου.