Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

"Εχει χαθεί η μπάλα..." Ο Καπετάνιος του Κουρουμπλή μηνύει τους δημάρχους Αγρινίου και Βόνιτσας για τα σκουπίδια του Πύργου...

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δημάρχων Αγρινίου και Βόνιτσας κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, από τον ΓΓ του υπουργείου Εςωτερικων, σχετικά με την άρνηση τους να δεχτούν στους ΧΥΤΑ των περιοχών τους, τα σκουπίδια της Ηλείας.

Μάλιστα σε δήλωσή του ο κ. Καπετάνιος υπογραμμίζει: "Η Δημοκρατία έχει κανόνες και όποιος νομίζει πως μπορεί να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών και να αντιστρατεύεται την δημοκρατική νομιμότητα, σύντομα θα αντιληφθεί, πως θα υφίσταται άμεσα, τις δυσμενείς για τον ίδιο, νόμιμες συνέπειες των πράξεών του."

Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης εκτιμούμε ότι θα είχε ενδιαφέρον εάν ο κ. Καπετάνιος κατέθετε ανάλογη μηνυτήρια αναφορά για την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που δεν προέβησαν ως έπρεπε στις απαραίτητες ενέργειες για να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στην Ηλεία.

Δηλαδή εκτιμούμε ότι ο κ. Καπετάνιος με την κίνησή του αυτή επιδιώκει την "αθώωση" της δεδομένης αδράνειας που επέδειξαν, οι φορείς της Ηλείας από δεκαετίας στον τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα, την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, κατασταση που βιώνουν οι κάτοικοι της εκει περιοχής.

Μια αδράνεια που ίσως εκπορευόταν από αντιδράσεις στην κατασκευή ΧΥΤΑ "συντρόφων" του κ. Καπετάνιου.... όπως συνέβαινε σε πολλές περιοχές της χώρας που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσαν σε κινητοποιήσεις κατοίκων ενάντια στους ΧΥΤΑ....