Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Με ομιλητή τον Κ. Λαποβίτσα εκδήλωση στο Αγρίνιο από την "Έπιτροπή Πολιτών για την αντι-ευρωενωσιακή χειραφέτηση"

Η "Έπιτροπή Πολιτών για την αντι-ευρωενωσιακή χειραφέτηση" οργανώνει ανοικτή συζήτηση με τη συνδρομή του  Κώστα Λαπαβίτσα στις 24/2 στις 7 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "ALEXANDER" στο Αγρίνιο. 
Σε σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση τονίζεται:

"Προχωρούμε σε αυτή την πρωτοβουλία έχοντας τρείς βασικούς ισχυρισμούς και καλούμε όλους τους φίλους , συναγωνιστές και συμπολίτες μας να μετέχουν και να συμβάλουν με την εμπειρία τους στην κατεύθυνση ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.

Το μαζικό ρεύμα δίκαιων διακηρύξεων αντιλιτότητας που εκπροσωπήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγήθηκε στην αισχρή συνθηκολόγηση και στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου κάτω από το βάρος στρατηγικού ελλείματος. Το υπερόπλο των δανειστών αποδείχτηκε ότι ήταν η έλλειψη συνεκτικού σχεδίου χειραφέτησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας από το ευρώ και τους μηχανισμούς του ευρωενωσιακού τερατουργήματος.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος που συνυπέγραψε με τους δανειστές θα εξασφαλίσει ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση συνιστά την απόλυτη απάτη και διαστρέβλωση της πραγματικής κατάστασης ύφεσης και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.




Η εμμονή των λοιπών πολιτικών δυνάμεων (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και παραπόταμοι) στον μνημονιακό και νεοφιλελεύθερο μονόδρομο αποτελεί πλέον κήρυξη πολέμου στις εργαζόμενες τάξεις της χώρας.

Η συγκρότηση πολιτικού και κοινωνικού ΜΕΤΩΠΟΥ στη βάση της χειραφέτησης της ελληνικής οικονομίας από τα δεσμά του χρέους και της Ο.Ν.Ε είναι μονόδρομος σωτηρίας για τις εργαζόμενες τάξεις. Πολιτικό και κοινωνικό ΜΕΤΩΠΟ με στόχο την προσέγγιση και κατάληψη της πολιτικής εξουσίας. Όχι μέτωπο διαμαρτυρίας ή μάταιης απόπειρας εξανθρωπισμού των μνημονιών εντός ευρωζώνης. Ενιαίο Μέτωπο των εργαζομένων και της Αριστεράς. Ενιαίο Μέτωπο των εργατών και υπαλλήλων με τους αγρότες και τη μικρή ιδιοκτησία της πόλης και του χωριού. Ενιαίο μέτωπο σήμερα και όχι αύριο γιατί ο κόσμος της εργασίας ρημάζει υπό το βάρος των μνημονιακών πολιτικών.

Ο κ. Κώστας Λαπαβίτσας είναι ο καταλληλότερος ώστε να γίνει αυτή η συζήτηση. Γιατί έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στη νομιμοποίηση του ‘’άλλου δρόμου’’ στην ελληνική κοινωνία έξω από Μνημόνια και ευρωζώνη. Γιατί επέλεξε να μην ακολουθήσει την πλειοψηφία της ελληνικής διανόησης στη μνημονιακή αγέλη».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

για την ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ"