Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί η κοινωνία να "λούζεται" τις αντιπολιτευτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν έχει προηγούμενο η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου της χώρας, καθώς κάτι ανάλογο έχει να συμβεί εδώ και μια 20ετία περίπου.

Από τις τότε κινητοποιήσεις μεχρι και σήμερα, δεν θα είναι υπερβολή να υποστηριχτεί, ότι υπήρξε δραματική μείωση του πραγματικού εισοδήματος των αγροτών, για λόγους, που λίγο πολύ είναι γνωστοί σε όλους.

Τα τελευταία χρόνια, αυτά της "κρίσης", πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι ο πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία) και ο τουρισμός μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία της χώρας, στην έξοδο από την κρίση. Κάτι που κατά την άποψη μας ισχύει.

Δυστυχώς, όμως, οι κυβερνώντες (εσωτερικού και εξωτερικού) φαίνεται ότι οδηγούνται σε μια ακόμη λανθασμένη "συνταγή" για την εξυγίανση της οικονομίας. Δηλαδή για ακόμη μια φορά επιλέγουν την υπέρμετρη φορολόγηση ως λύση.

Ταυτόχρονα, προτείνουν και υπερβολική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που σε πολλές περιπτώσεις κυριολεκτικά θα μηδενίσει το πραγματικό εισόδημα για διαβίωση των νοικοκυριών.

Αυτές ειναι οι δυο αιτίες που έχουν οδηγήσει το αγροτικό κόσμο στα μπλόκα.

Αφορμές όμως υπήρχαν πολλές, με σπουδαιότερη αυτή των καθυστερήσεων στις καταβολές των κοινοτικών ενισχύσεων λόγω γραφειοκρατίας... Επίσης οι αγρότες δεν διαπιστώνουν από την κυβέρνηση απτό έργο για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Όλα αυτά δημιούργησαν τις συνθήκες για τον πρωτοφανή ξεσηκωμό.

Στον αντίποδα υπάρχουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους αποκλεισμούς σε άλλους τομείς της οικονομίας, προβλήματα που αν συνεχιστούν, οι κινητοποιήσεις θα δημιουργήσουν απρόβλεπτες καταστάσεις.

Σε όλη αυτή την κατάσταση βλέπουμε την κυβέρνηση, να παίζει το ρόλο του "θεατή", μη μπορώντας, να σταματήσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης της κατάστασης.

Πολλά μπορούν να λεχθούν για την στάση της κυβέρνησης.

Κατά την άποψη μας, είναι βέβαιο ότι και σε αυτό το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται "θύμα" των πρακτικών(καταλήψεις πανεπιστημίων, εφορειών, κλπ. - καταγγελίες για την στάση της αστυνομίας κλπ.) που είχε υιοθετήσει και εφαρμόσει, ως αντιπολίτευση.

Πρακτικές που σήμερα τις "λούζεται" χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, το "δυστύχημα" όμως ειναι ότι τις "λούζεται", χωρίς, να το θέλει και η κοινωνία....