Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Την Κυριακή 11/12 η 2η συνάντηση του σχολείου ιστορίας από τον "Λιάρο" με παρουσίαση αυθεντικών όπλων του '21

H δεύτερη συνάντηση του «Σχολείου Ιστορίας», του εκπαιδευτικού προγράμματος που οργανώνει ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού "ο Λιάρος", θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 11η Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, με θέμα Τα Όπλα της Επανάστασης του 1821. 
Και αυτή η συνάντηση, όπως η προηγούμενη και κάθε επόμενη, θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Διονύσιος Σολωμός», στον πεζόδρομο Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 7.
Οι συναντήσεις αυτές είναι ανοικτές για όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Εισηγητές στην δεύτερη συνάντηση θα είναι μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, σε μιαν παρουσίαση αυθεντικών όπλων (πιστόλες, τουφέκια, μαχαίρια, σπαθιά) της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε να καλείτε στα τηλέφωνα 6972 071951 και 6945 332609.
Οι επόμενες συναντήσεις, μία κάθε μήνα έως τον Μάρτιο του 2017, θα έχουν ως θέματα τις φορεσιές των ναυτικών και των στεριανών αγωνιστών και των αμάχων, την ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων της εποχής των Πολιορκιών και της Εξόδου, ιδιαιτέρως δε των Ελευθέρων Πολιορκημένων.