Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Έμπρακτη άμβλυνση των τοπικιστικών διαφορών δείχνει η σταυροδοσία για το νέο ΔΣ στο ΤΕΕ Αιτωκοακαρνανίας. Την 3η θέση ο Επ. Λύρος. Πέντε μέλη από το Μεσολόγγι στο ΔΣ

Επίδοση με πολλαπλά μηνύματα, κατέγραψε ο πολιτικός μηχανικός, Επαμεινώνδας Λύρος στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος μπορεί να θεωρηθεί και η συνολική επίδοση των συναδέλφων του από το Μεσολόγγι.
Κι αυτό διότι στο νέο ΔΣ θα συμμετέχουν συνολικά πάντες μέλη που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή του Μεσολογγίου όταν παλαιότερα «με το ζόρι» εκλεγόταν δύο το πολύ τρεις… Κάτι που συνέβαινε κυρίως, για καθαρά τοπικιστικούς λόγους.
Στις εκλογές, λοιπόν της 20ης Νοεμβρίου ο Επαμεινώνδας Λύρος εκλέχθηκε λαμβάνοντας 117 ψήφους - μόλις 10 λιγότερες,  από την πρώτη σε ψήφους του ψηφοδελτίου της ΔΚΜ, κυρία Ιωάννα Αργιαδίτη (127) - κάτι που αναμφίβολα δηλώνει την έκφραση ευρείας αναγνώρισης στο πρόσωπό του, από τους συναδέλφους του σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.
Όμως, εκτός του κ. Λύρου στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν ακόμη τέσσερις συνάδελφοί του από το Μεσολόγγι,  δυο από τη ΔΚΜ οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ηγούμενος και Παναγιώτης Ζαντές από τη ΔΚΜ και οι κ.κ. Φίλιππος Κοταντάκης και Κωνσταντίνος Πετρόπουλος από την «Κίνηση Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας», με τον κ. Πετρόπουλος να καταλαμβάνει την 5η θέση στη σταυροδοσία του ψηφοδελτίου.



Έτσι, η συνολική επίδοση των υποψηφίων από την περιφέρεια του Μεσολογγίου κρίνεται κάτι παραπάνω από θετική και ταυτόχρονα δείχνει, ότι η νέα γενιά των μηχανικών της Αιτωλοακαρνανίας έχει τη βούληση να «παραμερίσει» τις αναχρονιστικές, τοπικιστικές διαφορές του παρελθόντος, που μόνο καλό δεν έκαναν στην συνολική πρόοδο του νομού.