Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Γ. Κασσαβέτης: "Ενωμένοι να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ και πάλι τη «μεγάλη αγκαλιά» της αλλαγής, της ελπίδας και της προοπτικής"

Γ. Κασσαβέτης: "Οι λίγοι δεν θα πρέπει να διώξουν τους πολλούς"

Ο νεοεκλεγείς γραμματέας της νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κασσαβέτης με γραπτή του δήλωση απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του κινήματος για συστράτευση στην προσπάθεια ανασυγκρότησης των κομματικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα τονίζει:

"Σε μια εποχή αμφισβήτησης της πολιτικής και των ίδιων των πολιτικών. Σε μια χρονική περίοδο αποστασιοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας από τα κοινά.

Σε μια συγκυρία που ο πολιτικός χώρος που κυριάρχησε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε σε μια δικαιολογημένη, παροδική, κόπωση, την οποία εκμεταλλεύθηκαν ακραίες δήθεν αντισυστημικές –τολμώ να πω και επικίνδυνες πολλές φορές- φωνές.

Φωνές που επιδόθηκαν σε ένα ασταμάτητο και άηθες «εμπόριο» ελπίδας. Σε μέρες δύσκολες για την Ελλάδα αλλά και τον τόπο μας, αποφασίσαμε να βάλουμε ξανά σε κίνηση τις μηχανές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στην Αιτωλοακαρνανία.

Ακολουθώντας πιστά τις καταστατικές αρχές λειτουργίας του Κινήματος μας, ως πρώτος σε ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές του Ιουνίου, συγκάλεσα στις 19 Δεκεμβρίου 2016 τη Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία και με ανέδειξε με την ψήφο της στη θέση του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας.

Οφείλω κατά αρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου.

Ακολούθως θα ήθελα να στείλω δημοσίως ένα μήνυμα. Τα προβλήματα και οι ανάγκες της πληττόμενης κοινωνίας δεν μπορούν άλλο να μας περιμένουν. Το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν βρισκόταν στην πρωτοπορία του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι και αφουγκραζόταν τις ανάγκες τις κοινωνίας.

Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής δράσης και της συσπείρωσης των προοδευτικών συμπατριωτών μας. Όλων εκείνων των απλών ανθρώπων, που αγωνίστηκαν, μόχθησαν, πόνεσαν, αλλά και απογοητεύθηκαν σε κάποιες «στροφές της ιστορίας» από καταστάσεις ακόμα και από πρόσωπα που δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη τους.

Οι λίγοι δεν θα πρέπει να διώξουν τους πολλούς. Το παρελθόν δεν μπορεί να σταματήσει το μέλλον. Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε ξανά η «μεγάλη αγκαλιά» της αλλαγής, της ελπίδας και της προοπτικής του τόπου και της πατρίδας μας.

Για την ανάδειξή μας, όπως τονίζει η πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά, σε ένα προοδευτικό πόλο εναλλακτικής διακυβέρνησης. Που μπορεί να διαμορφώσει μια αναπτυξιακή συμμαχία. Που θα επηρεάσει ουσιαστικά τις εξελίξεις στη χώρα. Ώστε να επιβάλλουμε την Εθνική Συνεννόηση, και να υλοποιηθεί η Εθνική Γραμμή για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει, αρκεί πραγματικά να το επιθυμεί."