Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Με πολλαπλά μηνύματα η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Μεσολόγγι

Τ. Σκαρμούτσος: "Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτη."

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που εορτάζεται σήμερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράς Πόλης.

Οι μαθητές του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου παρουσίασαν δρώμενο με προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους άτομα με αναπηρία και στην συνέχεια χόρεψαν μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες με τη στήριξη του Kids Athletics με τη συμμετοχή των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ,του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου.

Τον δήμο Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο κ. Τάσος Σκαρμούτσος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεσολογγίου, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε την υποχρέωση της Πολιτείας σε, σε όποιο βαθμό και αν εκπροσωπείται , να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, νομοθετώντας και υποστηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε φορά με έμπνευση και δημιουργικότητα.

"Πρέπει αυτή την μέρα να κάνουμε ένα συνοπτικό απολογισμό για το τι προσφέραμε , τι μπορούμε να προσφέρουμε και τι θα σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα.

Για πρώτη φορά στον Δήμο μας λειτούργησε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με σκοπό να να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δίνουμε έτσι ισότιμα σε όλα τα παιδιά του Δήμου χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις τη δυνατότητα άθλησης , ψυχαγωγίας και της δημιουργικής απασχόλησης.

Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Όταν δε, αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες διπλασιάζει το μέγεθος της.

Κι αυτό όχι από οίκτο, αλλά από σεβασμό στο μεγαλείο της ψυχής των ίδιων και των οικογενειών τους." τόνισε ο κ. Σκαρμούτσος.

Την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εκπροσώπησε ο ο Επιστημονικώς Υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας κ. Γεράσιμος Ρεπάσος ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Κοσμά και ακολούθησε ομιλία για την ημέρα από την κοινωνική λειτουργό κυρία Αγγελική Κολλάτου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου

ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

2ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου

ΚΕΔΔΥ Αιτωλοακαρνανίας