Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο Νίκος Αλιάγας νέος κάτοικος του Μουσείου Grevin! Μια ακόμη αναγνώριση για τον διάσημο συμπατριώτη μας

Πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, στις 7 Δεκεμβρίου 2016, τα αποκαλυπτήρια του κέρινου ομοιώματος του πασίγνωστου έλληνα δημοσιογράφου, παρουσιαστή και σταρ της γαλλικής τηλεόρασης Νίκου Αλιάγα, στο εμβληματικό Μουσείο Grévin. Ο γαλλικός τύπος παρουσίασε, με άρθρα του το σημαντικό αυτό γεγονός, την τιμητική διάκριση για τον Νίκο Αλιάγα.

Σε δημοσίευμα του Le Point/AFP δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο: «Ο Νίκος Αλιάγας νέος κάτοικος του Μουσείου Grevin». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων του κέρινου ομοιώματός του, ο Νίκος Αλιάγας δήλωσε ότι «πέρασε τη ζωή του φέρνοντας τους άλλους στο φως [της δημοσιότητας]. Βλέπω σε αυτό το κέρινο ομοίωμα τον παππού μου και τον πατέρα μου Ανδρέα φθάνοντας στη Γαλλία, η οποία τους άνοιξε την αγκαλιά της. «Είναι παράξενο …νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση […] Τα φώτα της σκηνής είναι απίθανα αλλά πρέπει να ξέρει κανείς το εφήμερο αυτής της φλόγας που μας φωτίζει», ανέφερε ο Νίκος Αλιάγας κοιτώντας το κέρινο ομοίωμά του και έχοντας δίπλα του, σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία κα Μαρία Θεοφίλη, την οικογένειά του, τους προέδρους του TF1 και του Lagardere Active (Europe 1), τους Gilles Pelisson και Denis Olivennes. Στην ομιλία του, ο Stéphane Bern, Πρόεδρος της Ακαδημίας Grévin χαιρέτησε στο πρόσωπο του Νίκου Αλιάγα, έναν «παθιασμένο επαγγελματία και έναν κομψό άντρα».

«Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο Νίκος Αλιάγας ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 στο Euronews πριν πάει στο France 2 και στη συνέχει στο TF1 ως διάσημος παρουσιαστής σε ψυχαγωγικά προγράμματα. Από το 2014 εργάζεται και στο ραδιόφωνο Europe 1 πραγματοποιώντας προσωπικές συνεντεύξεις με διάσημες προσωπικότητες." Παράλληλα, ο Νίκος Αλιάγας είναι φωτογράφος, με την πρώτη του μεγάλη έκθεση να πραγματοποιείται στην Conciergerie.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien με τίτλο: «Ο Νίκος Αλιάγας γίνεται άγαλμα στο Μουσείο Grévin» αναφέρεται ότι ο παρουσιαστής του “The Voice” εγκαινίασε τον κέρινο εαυτό του, ο οποίος ενθρονίστηκε στο Μουσείο Grévin δίπλα σε μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες και σε σταρ της τηλεόρασης. «Πρόκειται για μια νέα τιμητική διάκριση για το βασιλιά της ακροαματικότητας! Ο Νίκος Αλιάγας, έκανε χθες, την επίσημη είσοδό του στο Μουσείο Grévin εξασφαλίζοντας μια θέση στο παρισινό Πάνθεον. Ο ελληνικής καταγωγής σταρ του ΤF1 και του Europe 1, δήλωσε συγκινημένος για την τιμή αυτή και αναφέρθηκε με περηφάνια στον παππού του και στους γονείς του που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία, το 1964».

Σε αυτή τη συγκινητική αλλά και εξαιρετικά τιμητική βραδιά, ο Νίκος είχε δίπλα του την οικογένειά του, την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία κα Μαρία Θεοφίλη καθώς και κάποιους διάσημους φίλους του όπως τους: Stéphane Bern, Anne Roumanoff, Mimie Mathy, Thomas Sotto, Nicolas Canteloup, Armande Altaï, Jean-Paul Gaultier, Christophe Beaugrand, καθώς και όλη τη διοίκηση του TF 1, τον Gilles Pélisson, και τον προκάτοχό του τον Nonce Paolini.

Το κέρινο ομοίωμα του Νίκου Αλιάγα θα εγκατασταθεί στην αίθουσα με τις κολόνες, σε μια θέση κοντά στους Omar Sy, Céline Dion, Brad Pitt και George Clooney, ενώ αργότερα θα βρει την τελική του θέση ανάμεσα στους διάσημους συναδέλφους του, όπως είναι οι Bernard Pivot, Gérard Holtz, Michel Drucker και Patrick Sébastien και οι οποίοι είχαν την τιμή πρίν από αυτόν να εγκατασταθούν στο Μουσείο Grévin.