Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Υψηλού επιπέδου εκδήλωση από το εργαστήρι Παναγία Ελεούσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Εργαστήρι νέων «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, ​Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, τιμώντας την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Στην εκδήλωση κεντρική ομιλήτρια ήταν, η κυρία Ειρήνη Σαρίογλου, επίκουρος καθηγήτρια του τμήματος Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και συνιδρύτρια του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Διαδρομές εθνικού προσδιορισμού: Όψεις του «ελληνικού» στην αναζήτηση της εθνικής ταυτότητας». Η ακμή των ελληνικών γραμμάτων και του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη από τα μέσα του 19ου αιώνα ως τα μέσα του 20ου.

Στη συνέχεια, η κυρία Vivian Douglas, ιατρός και υψίφωνος ερμήνευσε με την υπέροχη φωνή της, τραγούδια Ελλήνων συνθετών. Την συνόδευε στο πιάνο ο Σπύρος Χολέβας, Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ευσταθίας Γρέντζελου, Kοινωνικής Λειτουργού του Εργαστηρίου και Μουσικού.

Ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης έστειλαν: Ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίσης, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, ο κ. Δημήτρης Τζανάτος από την Grant Thornton Greece, Σώμα Ορκωτών Λογιστών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας κυρία Χριστίνα Σταρακά, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό, οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, ο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση και Μαρία Παπαγεωργίου. Επίσης, το δήμο Μεσολογγίου, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Κοινωφελούς, Τάσος Σκαρμούτσος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών από όλο το νομό.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου απηύθυνε το μέλος του κυρία Ελένη Μούρτη-Μάλαινου.

"Ευχαριστούμε θερμότατα όλους τους επίσημους προσκεκλημένους μας και τους φίλους συμπολίτες μας από Αγρίνιο και Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους κατακλύζοντας την αίθουσα και χειροκροτώντας με ενθουσιασμό τους εκπαιδευομένους νέους μας.

Η παρουσία σας, ενδυναμώνει την προσπάθεια και το δύσκολο έργο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». " αναφέρεται σε ανακοίνωση του εργαστηρίου.