Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Οι μαθητές του ειδικού γυμνασίου Μεσολογγίου μαθαίνουν τα μυστικά της αγγειοπλαστικής

Χθες Τρίτη 20-12-2016 οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας που υλοποιείται στο σχολείο με τίτλο «Προσεγγίσεις ειδικοτήτων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου» επισκέφτηκαν στο Νεοχώρι Μεσολογγίου το εργαστήριο Αγγειοπλαστικής της Μαρίας Γούργαρη.

Αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν από την κα. Γούργαρη για το επάγγελμα του Αγγειοπλάστη – Κεραμίστα, τις προοπτικές, τις δυσκολίες και απαντήθηκαν όλες οι απορίες τους, ακολούθησε ένα βιωματικό δίωρο όπου οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί με την καθοδήγηση και βοήθεια της κας. Γούργαρη ακολούθησαν την διαδικασία παραγωγής που περιλαμβάνει την επιλογή του υλικού και τη δημιουργία μιας εύπλαστης μάζας, η οποία θα πάρει στη συνέχεια το επιθυμητό σχήμα με χρήση των χεριών του τεχνίτη, τροχού, καλουπιών, ακίδων και ειδικών εργαλείων.

Στο τέλος της διαδικασίας όλοι οι μαθητές είχαν κατασκευάσει με αρκετή φαντασία και ένα μικρό έργο τους.

"Ευχαριστούμε την κα. Μαρία Γούργαρη για την φιλοξενία στο εργαστήριό της και ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί της" σημειώνεται σε ανακοίνωση του σχολείου.