Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

«ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ» από 10 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι για παιδιά 3-11 ετών! Οι εγγραφές ξεκίνησαν


«ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ» είναι το φιλόδοξο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υλοποιεί στο Μεσολόγγι ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών και το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 11 ετών.
Το πρόγραμμα θα γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με το απαραίτητο εποπτικό υλικό στην οδό Δροσίνη 4 ( πρώην βιντεοκλάμπ «Ζαΐμη»), τηλ. επικοιν. 6992227421. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και από 10 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η υλοποίησή του. 
Αναλυτικά ο σκοπός του προγράμματος έχει ως εξής:
«Τα οφέλη της άσκησης ειδικά για τα παιδιά είναι πολλαπλά και σημαντικά για τη σωστή φυσική και ψυχολογική ανάπτυξη τους. Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα πέρα από τα βιολογικά οφέλη( νευρομυϊκή συναρμογή, καρδιοαναπνευστική ικανότητα, έλεγχος βάρους κ.α) βελτιώνει και τον ψυχοκοινωνικό τομέα (διαχείριση άγχους, αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποίηση, συνεργασία κ.α). Σε αυτές τις ηλικίες η καθημερινή ενασχόληση με την άθληση επιτυγχάνεται πιο ευχάριστα μέσα από το παιχνίδι.



Το παιχνίδι βοηθά στη πολύπλευρη πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Συμβάλλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των παιδιών και βοηθά στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων και δημιουργικών ανθρώπων.
Το πρόγραμμα «ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ» έχει σαν στόχο το παιδί από τη μικρή ηλικία να αγαπήσει την άθληση και να αποτυπώσει στο μυαλό του την ανάγκη για δια βίου άσκηση, μέσα από έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, με βάση το αθλητικό και δημιουργικό παιχνίδι.
Μέσα από τις δραστηριότητες το παιδί θα έχει την ευκαιρία να διδαχθεί, να αναπτύξει και να εξελίξει όλες τις βασικές κινητικές (ισορροπία, ιδιοδεκτικότητα, οπτικοκινητικό συντονισμό, λεπτή και αδρή κινητικότητα, ρυθμό κ.α) και αθλητικές (εκμάθηση βασικών αρχών από διάφορα ομαδικά και ατομικά αθλήματα) δεξιότητες. Θα αναπτύξει επίσης τη το αίσθημα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του!
Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από το συνδυαστικό παιχνίδι, βασικό εργαλείο του προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο το παιδί θα έχει την ευκαιρία σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον να αθληθεί, να μάθει, να κοινωνικοποιηθεί, να διασκεδάσει και να ανακαλύψει την κλίση του!
Υπεύθυνος των προγραμμάτων είναι ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών.»