Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Από την Υποσαχάρια Αφρική οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Μεσολόγγι


Στο ξενοδοχείο «Θεοξένια» στο Μεσολόγγι φιλοξενούνται από χθες το μεσημέρι 170 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και που ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων.
Πρόκειται κυρίως για οικογένειες με μικρά παιδιά που έφθασαν στη χώρα μας τον τελευταίο μήνα και προκειμένου να μην διαμένουν σε σκηνές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης στα πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους φιλοξενεί για πέντε μήνες σε διαθέσιμα καταλύματα που διατίθενται για το σκοπό αυτό κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.
Πολλοί από όσους φιλοξενούνται στο Μεσολόγγι σύμφωνα με επίσημη ενημέρωσή μας, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα αναχωρήσουν από την πόλη σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών ανάλογα με την ολοκλήρωση των διάφορων διαδικαστικών διαδικασιών, με προορισμό άλλες χώρες.
Επίσης ανάλογη πεντάμηνη φιλοξενία είχε γίνει πέρυσι και σε ξενοδοχείο του Ρίου στην Πάτρα χωρίς να συμβεί το παραμικρό και κυρίως χωρίς να πάρει μόνιμο χαρακτήρα η φιλοξενία.