Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


Γράφει ο Πέτρος Κ. Βελούδας*
Αντιπρόεδρος Δ.Κ. Αγρινίου

Πολιτική είναι η επιστήμη της διακυβέρνησης ενός κράτους, έλεγε χαρακτηριστικά ο Μέγας Ναπολέων. Και πράγματι έτσι είναι χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα και ικανότητα για να κυβερνήσεις σωστά ένα κράτος.
Είμαστε τυχεροί ως χώρα γιατί εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία το άριστον των πολιτευμάτων. Ο λαός αποφασίζει μόνος του με ελεύθερη βούληση τους πολιτικούς εκείνους που θα διαχειριστούν τις τύχες της χώρας του, του τόπου του και αυτοί θα είναι οι εκλεκτοί που θα τον εκπροσωπήσουν.
«Η ψήφος και το βόλι είναι από το ίδιο μέταλλο» έλεγε κάποιος φιλόσοφος και στοχαστής. Θαρρώ πως έχει δίκιο μιας και η δύναμη του κυρίαρχου λαού είναι η ψήφος του το «μυστικό εκείνο σταυρουδάκι» επιλογής των αξιότερων και ικανότερων των πολιτικών. Και όμως στις μέρες μας παρατηρείται έντονα το φαινόμενο αποστροφής των πολίτων και κυρίως των νέων,  που αδιαφορούν για την πολιτική και τους πολιτικούς.
Εν μέρει έχουν κάποιο δίκιο, αφού στις μέρες μας ,η ανεργία, οι φόροι, τα φτωχά νοικοκυριά που παλεύουν για επιβίωση μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον κρίσης, οικονομικής κυρίως, ενδεικτικά αποτελούν παράγοντες που τους απωθούν από το πολιτικό ''γίγνεσθαι''.



Ταπεινή μου γνώμη είναι πως ο συλλογισμός τους δεν είναι απόλυτα σωστός και αυτό διότι, εμείς οι πολίτες πρέπει να προσέξουμε, ώστε να εκλέξουμε τους καταλλήλους πολίτικους και παρόλες τις γκρίνιες ,πάρα ταύτα πιστεύω πως υπάρχουν και καλοί πολιτικοί με σώφρονα ενωτική πολιτική, με λόγο αλήθειας.
Σαν κληθούμε για να ψηφίσουμε, μιας και οσονούπω πλησιάζουν οι εκλογές(αρχής γενομένης από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές),ας σκεφτούμε καλά μόλις σταθούμε μόνοι μας μπροστά στην κάλπη, να δώσουμε ισχυρή την ψήφο μας, δίνοντας το μήνυμα της δικής μας επιλογής, διότι η συμμετοχή στις κάλπες αποτελεί «οξυγόνο» για την Δημοκρατία μας, διότι επιβάλλεται να προβληθούν δια της ψήφου μας αυτοί οι πολιτικοί ταγοί που θα διαχειριστούν την τύχη του ευλογημένου αυτού τόπου που λέγεται Ελλάδα, συνεπώς θα ψηφιστούν οι συνετοί, οι άξιοι, αυτοί που δεν θα υπόσχονται φρούδες ελπίδες, αυτοί που δεν θα λένε ψέματα, εκείνους που με ψηλά το κεφάλι με καθάριο βλέμμα θα τολμούν να μας κοιτάζουν ,κατευθείαν στα...μάτια!

*Ο ποιητής κ.Πέτρος Κυριάκου Βελούδας γεννήθηκε το 1977 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ζεί μέχρι σήμερα.

Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του (αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγρινίου), μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, της ΕΝΩΣΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, και αντιπρόεδρος του λαογραφικού μουσείου Αγρινίου.
Είναι πτυχιούχος ελληνικού πολιτισμού του ΕΑΠ (ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) ΠΑΤΡΩΝ.
Δημοσιογραφεί σε εφημερίδες του Αγρινίου ΜΑΧΗΤΗΣ,ΠΑΛΜΟΣ, έχει εργαστεί δε και ως ραδιοφωνικός παραγωγός.