Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

16 Ιανουαρίου 2018: Όταν ο Αρχηγός ΓΕΣ έδινε το "σήμα" για συνέχιση της λειτουργίας του 2/39 Σ.Ε. ...

Από τις 16/1 ο Αρχηγός ΓΕΣ είχε δώσει το "σήμα" για συνέχιση της λειτουργίας του 2/39Σ.Ε. 

Στις αρχές του χρόνου και με δεδομένη την αλλαγή του τρόπου κατάταξης των νεοσυλλέκτων στον Στρατό Ξηράς έγινε γνωστό ότι καταργείται το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως π.χ. Ναύπλιο, Άρτα, Καλαμάτα κ.α.
Τότε πολλοί ήταν αυτοί που με βεβαιότητα μιλούσαν ότι η απόφαση αυτή θα οδηγούσε και σε κλείσιμο του 2/39 Σ.Ε. στο Μεσολόγγι και ειδικότερα του στρατοπέδου.  Μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο από πολίτες της πόλης που έκαναν διάφορες προτάσεις για την χρήση των εγκαταστάσεων από άλλους φορείς.
Τότε και πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής είχε «επιθεωρήσει» το 2/39Σ.Ε. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφερόταν τα εξής: «Διαπιστώθηκε η άρτια προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση των διαδικασιών κατάταξης και εκπαίδευσης.»
Με βάση την παραπάνω ανακοίνωση τότε ως MessolonghiNews σε σχετική μας ανάρτηση είχαμε επισημάνει το εξής: «δεν μπορεί να θεωρηθεί τυπική (σ.σ. η «επιθεώρηση») για το λόγο ότι, τουλάχιστον επικοινωνιακά, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ δημοσιοποιεί την υπηρεσιακή επίσκεψή του, σε μια μονάδα που πρόκειται να τεθεί εκτός οργανογράμματος του Στρατού Ξηράς, σε ένα μήνα…»



Έτσι, οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Άμυνας για το 2/39Σ.Ε. έρχονται να επιβεβαιώσουν την  τότε, εκτίμησή μας ότι το 2/39Σ.Ε. δεν θα μείνει εκτός οργανογράμματος του Στρατού Ξηράς, δηλαδή, δεν θα κλείσει.
Είναι προφανές ότι για να υπάρξουν οι χθεσινές ανακοινώσεις εργάστηκαν με διάφορους τρόπους πολλοί και υπήρξε και θα υπάρξει - για να γίνουν απτό έργο οι ανακοινώσεις - συνεργασία στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, με την πρώτη να έχει δώσει το «σήμα» για το μέλλον του 2/39 Σ.Ε., από τις αρχές του χρόνου!