Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Τι θέτε δηλαδή;

Δήμαρχος είναι ο άθρωπος, δεν μπορεί να κάνει και θαύματα.
Τι ζητάμε τέλος πάντων; Ό,τι μπορεί κάνει…Μα είμαστε και περίεργοι και απαιτητικοί…τι περισσότερο απ’αυτό που μας προσφέρει; Να πούμε ότι δεν προσπαθεί; Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό αφού μέρα νύχτα με αυτό ασχολείται και κοπιάζει και το πολεμάει. Το βλέπουμε όλοι εξάλλου. Οι φωτογραφίες, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι αψευδείς μάρτυρες της δραστηριότητας του πρώτου πολίτη της πόλης τόσες που, αν τις βάζαμε μία μία στη σειρά και πλάι πλάι, θα είχαμε  στρώσει όλους τους δρόμους της πόλης όχι ότι χρειάζονται οι δρόμοι μας  φτιάξιμο, αλλά το αναφέρουμε έτσι, χάριν αστεισμού.



Μα, δεν διαβάζετε τα  δελτία τύπου του Δήμου; Και μου θέλετε να κάνετε και κριτική…Προσωπικά πάντως, που είμαι και ψιλοκαχύποπτος εδώ που τα λέμε, μόλις διαβάζω το κάθε δελτίο τέσσερα χρόνια τώρα μου φαίνεται πως είμαστε τόσο μα τόσο κοντά στην απογείωση σαν πόλη, που τον επαινώ από μέσα μου και λέω, τόσες φάσεις κάνει, δεν μπορεί κάποιο γκόλ θα βάλει, κάποιος αντίπαλος θα βάλει έστω και αυτογκόλ   αλλά που; Γίνονται αυτά την σήμερον  ημέραν; Όσο πανηγυρίσατε εσείς άλλο τόσο κι εγώ…και να τρώμε βροχή τα γκολ και να ξέρουμε από πού μας έρχονται και η πόλη μας να συρρικνώνεται και να ψάχνεται και να γκρινιάζει και να απορεί και να εξίσταται, πως ήρθαν έτσι τα πράγματα και μετά από αυτές τις πολύ κουραστικές σκέψεις να πέφτει σε λήθαργο…


Και να πείς πως είναι σε αδράνεια; Ούτε να περνάει από το μυαλό μας. Στα πέρατα της οικουμένης έχει φτάσει ο έρμος( για πηγαίνετε και εσείς να σας δω)για να προωθήσει τα συμφέροντα της πόλης και μην μου πείτε ότι δεν αισθάνεστε την ώθηση που μας έχει δοθεί από Βόρειο και Νότιο Αμερική ταυτόχρονα, ήπειροι που πριν τα ταξίδια του μας είχαν κυριολεκτικά στα αζήτητα….Μας ωθούν, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε…
Αμ, το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης έτσι θα ήταν αν δεν είχαμε αυτόν; Δεν είδατε τις αναπλάσεις, δεν είδατε την αισθητική που αποπνέει, δεν είδατε τις παρεμβάσεις στο λιμάνι;  Ευρώπη σας λέω, τι Ευρώπη, Αμερική και βάλε , μια και την αναφέραμε νωρίτερα .Και όλα αυτά χωρίς μία εργολαβία!!! Με αυτεπιστασία και με λεφτά που έβαλε στην άκρη ο Δήμος για τέτοιες περιστάσεις, αφού το επίσημο κράτος  δεν μας χωνεύει και δεν δίνει χρήμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση από τότε που βγήκε η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν έχει εγκρίνει ούτε ένα  πρόγραμμα , έτσι για να μας δυσκολέψει… 
Και καλά  όλα αυτά, να πούμε ότι δεν ενδιαφέρθηκε για την Μαρίνα; Φωτιά να πέσει και να μας κάψει…που λέει ο λόγος, δηλαδή.
Ξέρετε, δεν είχα διάθεση να γράψω τίποτα από αυτά γιατί έχουμε και δουλειές. Όμως, την Παρασκευή που μας πέρασε, είδα τα χάλια της οδού Μουστακλή και Σταυροπούλου που προσπαθούσαν (ο δήμος δηλαδή), να διαγραμμίσουν( κεντρικούς δρόμους, πρωί, με κίνηση) και αντί διαγράμμισης βλέπαμε αφηρημένη τέχνη στο οδόστρωμα.. Από κεί που έριχναν φρέσκο χρώμα για την διαγράμμιση, περνούσαν και τα αυτοκίνητα….
Και όταν έξαλλος ρώτησα αξιωματούχο της πόλης μας για το φαινόμενο, μου απάντησε ότι πρόκειται για εφαρμογή Ευρωπαϊκού προγράμματος όπου όλες οι πόλεις της Ευρώπης με λιγότερους από 23 αλλοδαπούς τουρίστες το χρόνο, επιτρέπουν στους οδηγούς που τυχαία διέρχονται από πολυσύχναστα σημεία  των πόλεων την συγκεκριμένη ημέρα, να ‘ζωγραφίζουν’ με τα λάστιχα των οχημάτων τους τα οδοστρώματα ( όπως ακριβώς συνέβη κι εδώ), με σκοπό αυτή η εικαστική παρέμβαση να αποτελέσει πόλο έλξης των τουριστών….
Γι αυτό σας λέω, πολλά ζητάμε και τζάμπα τον κατηγορούμε….
Επιτέλους τι θέτε;


Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Κώστας Πούλος


Υ.Γ 1.  Όσοι προτίθεστε να πάτε στο λιμάνι για να δείτε τις αναπλάσεις κ.τ.λ, μην πάτε, γιατί έτσι θα έπρεπε να είναι αλλά  δυστυχώς δεν είναι….

Υ.Γ 2. Και λίγα, πολύ λίγα, έγραψα….

Υ.Γ 3.Και τέλος πάντων, τι νομίζετε πως κάνετε; Παίζετε με την νοημοσύνη μας ;Πρώτα φτιάχνουν τους δρόμους και μετά διαγραμμίζουν ή χρησιμοποιούν τα λεφτά για κάτι πιο ουσιώδες…εκτός και αν…………….που δεν  το νομίζω, δηλαδή……….

Και ήσυχα, γιατί η πόλη κοιμάται….