Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Γιάννης Κανής: "Μας εμπαίζει ο Βαρεμένος και οι συν αυτώ!!"


Γράφει ο Γιάννης Κανής
Πρώην Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου
Μέλος Του ΦΟΡΟΥΜ Ενεργών Πολιτών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου     

Η «Μεσολόγγι Μαρίνα Α.Ε.» έκπτωτη από τον Νοέμβριο του 2009
Απαγόρευση είσπραξης τελών ελλιμενισμού από το Υπουργείον Τουρισμού
Απαγόρευση εργασιών από το Υπουργείον Ναυτιλίας
Αίτημα Πάνου Παπαδόπουλου (Εισαγόμενος σωτήρας και αυτός!) στη Κτηματική Υπηρεσία για αποβολή της εταιρίας από το λιμένα, ενέργειες έτσι απλά… στον βρόντο! Η Κτηματική Υπηρεσία και πολύ σωστά, τον παρέπεμψε στις ευθύνες του!
Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου επί Κατσούλη για ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ του Έργου. Εξακολουθεί να είναι η μόνη λύση!! Παρόλα αυτά η περικαλλεστάτη Όλγα Κεφαλογιάννη, η τουριστικιά με νέα σύμβαση «παρότρυνε» τον Ολλανδό να φέρει λεφτά. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας, τα ουρλιαχτά Καραπάνου σε Δημοτικό Συμβούλιο που μας διαβεβαίωνε ότι ο Ολλανδός φέρνει το χρήμα…! Αποτέλεσμα; Τρίχες!!



Εν συνεχεία, η εκπάγλου ομορφιάς Έλενα Κουντουρά και αυτή τουριστικό αξιοθέατο υπογράφει νέα χωροταξία! Κατά την δημοπράτηση τότε του χώρου το consortium Κυπρίων αποκλείστηκε επειδή πρότεινε μεγαλύτερη επένδυση και βρέθηκε εκτός όρων δημοπράτησης…
Τώρα η συντροφάρα Θεοχαρόπουλος υπέγραψε τμηματική άδεια προεκλογικά. Παραχωρεί δηλαδή το Δημόσιο Λιμένα στον… επενδυτή (80 σκάφη στην ξηρά και 50 στο νερό) για να κονομήσει και εν συνεχεία να… επενδύσει!!
Έτσι θα μπορούσε ο πάσα ένας κατά το κοινώς λεγόμενον να παριστάνει τον «επενδυτή»… Οι τελευταίες ενέργειες στο Λιμάνι είναι περίεργες και ελεγχόμενες. Μήπως ο Βαρεμένος αντί να μιλάει για έργο, πρέπει να δώσει εγκαίρως το φάκελο στην δημοσιότητα να δούμε πως και τι υπέγραψε ασμένως, ο περιφερόμενος σύντροφος Θανάσης;
Βεβαίως από τον Σεπτέμβριο υπάρχει νέα διαχείριση του 5% (νέα Δημοτική Αρχή) με την ρητή διαβεβαίωση υπέρ νομιμότητος… Το δυσάρεστο για τον Βαρεμένο είναι ότι οι Μεσολογγίτες άρχισαν να καταλαβαίνουν τι γίνετε σε βάρος τους. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων Δημοτικών – Περιφερειακών εκλογών το δείχνουν… Αναγκαστικά θα τα ξαναπούμε σύντομα!