Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πλημμυρικά φαινόμενα: Φταίει ο κακός καιρός ή ο κακός μας ο καιρός; Ένα τρανταχτό παράδειγμα από τη Μακύνεια ανευθυνότητας και ανεπάρκειας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ



Ως γνωστό το περασμένο Σαββατόβραδο λόγω της έντονης βροχόπτωσης εκδηλώθηκε πλημμυρικό φαινόμενο στην περιοχή της Μακύνειας Ναυπακτίας που προκάλεσε ζημιές ακόμη και στην Ιόνια Οδό.
Πολλοί αποδίδουν το φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή. Όμως μόνο η κλιματική αλλαγή ευθύνεται;
Στις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε από την περιοχή που βρέθηκε στο επίκεντρο του φαινομένου αναδεικνύεται η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα των τεχνικών υπηρεσιών, αφού είναι οφθαλμοφανές ότι εξαιτίας της αβελτηρίας που διέπει αυτές της υπηρεσίες δημιουργούνται οι συνθήκες για εκδήλωση τέτοιων φαινομένων.
Συγκεκριμένα μπορείτε να διαπιστώσετε ότι για την παροχέτευση του ρέματος στο βόρειο τμήμα του δρόμου μελετητές και κατασκευαστές του έργου έκριναν ότι η συγκεκριμένη διάμετρος των αγωγών που τοποθετήθηκαν  κάτω από το δρόμο είναι η σωστή! Αν είναι δυνατό!



Έτσι είναι προφανές ότι με το ύψος της βροχής που έπεσε ήταν αδύνατο να γίνει η σωστή παροχέτευση με αποτέλεσμα το πλημμυρικό φαινόμενο και τις ανυπολόγιστες ζημιές, που το κόστος αποκατάστασής τους θα είναι πολλαπλάσιο αυτού της τοποθέτησης μεγαλύτερης διαμέτρου αγωγών.
Τα συμπεράσματα δικά σας για τον εάν φταίει ο κακός καιρός ή ο κακός μας ο καιρός….