Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

"Καθαρός" ο Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση Novartis! Στο αρχείο έθεσε τη δικογραφία η εισαγγελέας διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη


«Ακόμη μία αρχειοθέτηση σε σκέλος της υπόθεσης της Novartis που αφορά πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κλείνοντας την έρευνα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.
Με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς τέθηκε στο αρχείο το σκέλος της έρευνας για τις πρακτικές τής φαρμακοβιομηχανίας που αφορούσε τον κ. Σαλμά και καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τέλεση αξιόποινης πράξης, όπως αυτές που εξετάζονται από τους εισαγγελείς, δηλαδή της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διατάξεις για τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Παναγιώτη Κουρουμπλή και πλέον απομένει η αποτίμηση του υλικού για ακόμη τέσσερα πολιτικά πρόσωπα.» είναι η είδηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» για την μη απόδοση κατηγορίας στον Μάριο Σαλμά για την υπόθεση της Novartis που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα περί σκευωρίας είχε υποστηρίξει ο κ Σαλμάς.
Μια αρχειοθέτηση που ήρθε, όμως, μετά τις εκλογές, με αποτέλεσμα την μη ικανοποιητική εκλογική επίδοση του κ. Σαλμά καθώς η συγκεκριμένη δικαστική εμπλοκή του εικάζεται ότι την επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.
Αρκεί να υπενθυμιστεί  η διάχυτη φημολογία ακόμη και για μη συμμετοχή του Μάριου Σαλμά στην εκλογική λίστα της ΝΔ στο νομό, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση…