Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: "Ισχυρό "ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ." για ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα" - Συνέντευξη του υπ. βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας


To KΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση, πίσω από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, «εκτοπίζοντας» τη Χρυσή Αυγή και σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιάννη Αναγνωστόπουλο ο στόχος του κινήματος είναι να αυξήσει την εκλογική του επιρροή ως ένας πολιτικός φορέας αυτόνομος και αδέσμευτος.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου επισημαίνει μεταξύ άλλων  πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το δομικό πυλώνα σταθερότητας, αλλά και αντίβαρο στις πολιτικές αποσάθρωσης των κοινωνικών κεκτημένων. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημαίνει σταθερή Ελλάδα». 
Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος  αναφέρεται και σε θέματα που άπτονται της Αιτωλοακαρνανίας, παρουσιάζοντας ένα πλαίσιο δράσεων που πρέπει να αναληφθούν με κοινό παρονομαστή την προστασία αλλά και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Τέλος εκφράζει τη βεβαιότητά του για την περαιτέρω ενίσχυση του «Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ» αφού όπως τονίζει: «αποτελεί και θα αποτελεί το μοναδικό υγιή πολιτικό χώρο που εκφράζει τις δημοκρατικές αξίες στην Ελλάδα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν μάταια να τον μιμηθούν»

 Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιάννη Αναγνωστλοπουλου: 


Επιστροφή στη λογική


Κύριε Αναγνωστόπουλε, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Ξεκινώντας τη συνέντευξή μας, θα ήθελα το πρώτο σχόλιό σας για την απόφαση να συμμετέχετε στις εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.


Αρχικά, θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας. Μια πρόσκληση που μου δίνει το βήμα να μοιραστώ με όλες και όλους τους συμπολίτες μου τις απόψεις, τις ιδέες και τους στόχους μου για το αύριο της χώρας, και ειδικότερα του νομού μας. Όπως γνωρίζετε, το μικρόβιο της πολιτικής το έχω «κολλήσει» από παλιά, και παρότι είμαι γιατρός, σας διαβεβαιώ ότι αντίδοτο δεν υπάρχει. Στο πλαίσιο αυτό, αποδέχτηκα με ιδιαίτερη τιμή την πρότασης της προέδρου κ. Φώφης Γεννηματά να συμβάλω τα μέγιστα σε αυτό τον κοινό αγώνα. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί για μένα το μοναδικό υγιή πολιτικό χώρο που εκφράζει τις δημοκρατικές αξίες στην Ελλάδα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν μάταια να τον μιμηθούν.

Είστε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής διαδικασίας; Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί ή σας προβληματίζει;
Γνωρίζουμε όλοι την κρισιμότητα κάθε εκλογικής διαδικασίας. Ειδικότερα οι εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτελούν μια καθοριστική στροφή στην πορεία της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Αν υπάρχει κάτι που με προβληματίζει είναι ο συνδυασμός δυο γεγονότων που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν: από τη μια η αποχή, και από την άλλη η πραγματοποίηση των επόμενων εθνικών εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής. Τα δύο γεγονότα αυτά είναι αμιγώς αλληλένδετα. Η αποχή είναι από μόνη της ικανή να δημιουργήσει μια μη σταθερή κυβέρνηση, που εν συνεχεία θα φέρει την πραγματοποίηση νέων εθνικών εκλογών, με την απλή αναλογική να ολοκληρώνει το παζλ της εθνικής αποσταθεροποίησης και των νέων περιπετειών. Με βάση αυτή τη συλλογιστική, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες, το οποίο θα σταθεί με ιστορική υπευθυνότητα στο ύψος του και δεν θα αφήσει τη χώρα να κυλήσει σε άγνωστες σελίδες ακυβερνησίας.
Ποιο θεωρείτε ως το βασικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου;
Οι εθνικές εκλογές έχουμε για εμάς εξέχουσα σημασία. Και όχι μόνο για εμάς. Η κοινωνία είναι πανέτοιμη να εκφραστεί ξανά, να αποδείξει ότι η λογική, η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση των αποφάσεών της δεν επηρεάζονται από ψυχολογικά τυχοδιωκτικά παιχνίδια. Εξίσου σημαντική είναι και η υποφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή, η οποία ωστόσο από μόνη της δεν αρκεί. Στόχος είναι η δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων με μοναδικό γνώμονα την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το δομικό πυλώνα σταθερότητας, αλλά και αντίβαρο στις πολιτικές αποσάθρωσης των κοινωνικών κεκτημένων. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημαίνει σταθερή Ελλάδα.


Η Αιτωλοακαρνανία έχει προοπτική αρκεί επιτέλους να υπάρξει ιεράρχηση προτεραιοτήτων  

Έχοντας διατελέσει Δήμαρχος Μεσολογγίου, αλλά και λόγω της πολυετούς πολιτικής παρουσίας σας στο νομό, ποια πιστεύετε ότι είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για ένα καλύτερο αύριο;
Ο νομός μας αποτελεί έναν τόπο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα συγκριτικά με τους υπολοίπους. Ωστόσο αυτό είναι το ένα μέρος του νομίσματος. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε το μακρύ δρόμο που έχουμε να διανύσουμε για την απαραίτητη αναβάθμιση των δομών της καθημερινότητάς μας. Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά για κρίσιμα ζητήματα που ζητούν λύσεις: εντατικοποίηση της απορρόφησης των κονδυλίων ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με δημιουργία νέων καναλιών για εξαγωγές, ενίσχυση των υποδομών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας μας που τόσο ταλανίζονται, μαζική προσπάθεια διεκδίκησης και προσέλκυσης πανεπιστημιακών τμημάτων  αλλά και αναβάθμιση των υπάρχοντων. Επιπρόσθετα, υιοθέτηση και σταδιακή προσαρμογή νέων μορφών πράσινης ενέργειας στη ζωή μας, θέτοντας το περιβάλλον ως βασικό μέλημά μας, ας μη λησμονούμε ότι είναι το κοινό μας σπίτι. Ο τουρισμός, εν συνεχεία, αποτελεί το εθνικό μας προϊόν. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια εξωστρεφή στρατηγική για προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας, με τον τουρισμό να διευρύνεται σε τομείς όπως ο ιστορικός, ο πολιτιστικός, ο αγροτικός ή ακόμα και ο ιατρικός τουρισμός, με τα μοναδικά ιαματικά νερά της Αγίας Τριάδος στο Μεσολόγγι και της Μυρτιάς στη Λίμνη Τριχωνίδας. Συνοψίζοντας τα παραπάνω, εφόσον αποτελέσω εκπρόσωπος των συμπολιτών μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα είμαι ο πρωτεργάτης για την υλοποίηση των παραπάνω βημάτων, και όχι ένας αποστειρωμένος πολιτικός έξω και μακριά από τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μου.

 

Όχι στην αποχή 


Κλείνοντας αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, θα ήθελα κ. Αναγνωστόπουλε να σας ρωτήσω για ποιο λόγο οι συμπολίτες μας να σας επιλέξουν μπροστά στην κάλπη.
Φτάνοντας στο τέλος, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας. Σε λίγες ημέρες η κορύφωση των δημοκρατικών διαδικασιών θα λάβει χώρα σε όλη τη χώρα. Ζητώ σε πρώτο επίπεδο οι συμπολίτες μας να αφήσουν στην άκρη ό,τι μπορεί να τους σταματήσει από το να έρθουν να ψηφίσουν. Επίσης, θεωρώ ότι η πολιτική αλλά και επαγγελματική μου σταδιοδρομία αποτελούν καθρέπτες του ίδιου μου του χαρακτήρα. Βρίσκομαι στον αγώνα αυτό για να πορευτώ με αξιοπρέπεια, με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στην καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Ζητώ, λοιπόν, τη στήριξη των συμπολιτών μου σε μια τόσο σημαντική στιγμή για τη χώρα, όντας έτοιμος να σας εκπροσωπήσω με ανιδιοτέλεια και να παλέψω για τα τοπικά δικαιώματα-συμφέροντα.