Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

"Ψήγματα Ζωής" στη Διέξοδο

Έως 21 Δεκεμβρίου η Έκθεση Ζωγραφικής της Παρασκευής Γαρδέλη
Μέχρι και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου θα φιλοξενείται στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου η έκθεση ζωγραφική της Παρασκευής Γαρδέλη με τίτλο: «Ψήγματα Ζωής».
Στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση η Παρασκευή Γαρδέλη αναψηλαφεί τις μνήμες από τον γενέθλιό της τόπο, το Μεσολόγγι, μια πόλη ιστορημένη και μεταιχμιακή, ανάμεσα στην στεριά και στην λιμνοθάλασσά της.
Η Παρασκευή Γαρδέλη σπούδασε ζωγραφική αποφοιτώντας με άριστα από την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Δ. Μυταρά και Σκηνογραφία με δάσκαλο τον Γ. Ζιάκα. Επίσης σπούδασε Ψυχολογία της Εκπαίδευσης και Διδακτική της Τέχνης. Από το 1994 έως το 2006 δίδαξε στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και από το 2004 μέχρι σήμερα διευθύνει το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Βόλου. έχει πραγματοποιήσει 8 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 ομαδικές.
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ το επίσημο ξεκίνημά της έγινε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου παρουσία πλήθους φιλότεχνων που απόλαυσαν τις εικαστικές δημιουργίες της καλλιτέχνιδος.