Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν το τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου Ναυπάκτου

«Το 2009 είναι χρονιά ανάπτυξης για τον τόπο μας. Η κοινωνική πολιτική και τα έργα ανάπτυξης γίνονται με έργα και όχι με λόγια», τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης στο Δημοτικό Συμβούλιο
· Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη για τους δημότες που έχουν στις οικογένειές τους προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ.
· Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα, ύψους 6.370.000 ευρώ και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπάκτου.

Τη μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη για τους δημότες που έχουν στις οικογένειές τους προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ, ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου.
«Η απόφαση αυτή αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης. Όπως ο ίδιος σημείωσε «στη σύγχρονη κοινωνία η έμπρακτη απόδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και αγάπης αποτελούν τα ισχυρότερα κίνητρα για ένα αισιόδοξο και περισσότερο ελπιδοφόρο μέλλον».
Για πρώτη φορά ο ισολογισμός του Δήμου Ναυπάκτου, από το 2002 μετά από «τη συνετή και διαφανή οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε έκλεισε με θετική χρήση», όπως ο ανέφερε δήμαρχος Ναυπάκτου.

Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπάκτου, για το έτος 2009, ύψους 6.370.000 ευρώ, όπου ο προϋπολογισμός των νέων έργων για τη νέα χρονιά είναι τρεις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη. Το Τεχνικό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει μία σειρά αναπτυξιακών έργων τόσο για τον παραδοσιακό αστικό ιστό, όσο και για τα Τοπικά Διαμερίσματα. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας θέσαμε ως μία από τις βασικές μας προτεραιότητες την ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας.
Κάναμε τα πρώτα ουσιαστικά βήματα υλοποιώντας μια σειρά μικρών και μεγάλων έργων για τη βελτίωση των υποδομών αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως του πού ζουν. Με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων συνολικά της πόλης μας, αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας καταρτίσαμε ένα ουσιαστικό και στοχευμένο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τη νέα χρονιά, ύψους 6.370.000 ευρώ», δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης.
Για τον Προϋπολογισμό, που ψηφίστηκε, ο δήμαρχος σημείωσε ότι από την αρχή της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής παρουσιάστηκε πλήρης και λεπτομερειακή εικόνα της οικονομικής κατάστασης που παρελήφθη.
«Με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα δηλώσαμε ότι πρώτος μας στόχος είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας. Τα δύο χρόνια που πέρασαν, με σκληρή και συστηματική προσπάθεια, με διαφάνεια και ορθολογικό προγραμματισμό, καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα περισσότερο από 50% και να αυξήσουμε τις δυνατότητες για επενδύσεις και για έργα ανάπτυξης και προοπτικής. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και δίνει αναπτυξιακή πορεία στον τόπο μας. Και αυτό είναι κάτι που η κοινωνία το αναγνωρίζει», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.