Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή συμπαράστασης του δημάρχου Μεσολογγίου στην Παλαιστινιακή Αρχή

Επιστολή συμπαράστασης στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα με αφορμή τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στη Γάζα απέστειλε χθες ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει:
"Με την επιστολή μας αυτή θέλω να σας εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
Καταδικάζουμε τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τον πολιορκημένο λαό των Παλαιστινίων. Εκφράζουμε τις έντονες διαμαρτυρίες για την συντονισμένη απάθεια των λαών της πολιτισμένης Ευρώπης επισημαίνοντας και την μεθοδευμένη αδιάφορη στάση του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ .
Ζητάμε την άμεση αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσουμε τις εγκληματικές επιθέσεις . Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να αποτρέψει την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη και να σταματήσουν οι ανελέητοι βομβαρδισμοί με τα εκατοντάδες θύματα αμάχων και ιδίως μικρών παιδιών.
Ως Δήμαρχος των απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων απαιτούμε τις συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αρθεί η πολιορκία που έχει επιβάλει το κράτος του Ισραήλ ώστε να μπορέσει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια και ο πολύπαθης Παλαιστινιακός Λαός να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά - νερό και τροφή- .
Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους έχουν σκύψει πάνω στο Παλαιστινιακό Λαό και λέμε όχι πλέον στην αιματοχυσία χωρίς τέλος, όχι στο σβήσιμο της ελπίδας για την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους, το κράτος του Ισραήλ πρέπει επιτέλους να φροντίσει για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών".