Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Κρατά αποστάσεις ο Θ. Σώκος από την ονοματολογία για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη παρά την εμφάνιση του ως φαβορί από τον Αθηναϊκό τύπο

Η ονοματολογία σχετικά με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τον προσεχή Νοέμβρη δεν φαίνεται να απασχολεί επί του παρόντος, το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιο Σώκο και όπως μας μετέφεραν στενοί του συνεργάτες, προτεραιότητες του κ. Σώκου την παρούσα χρονική συγκυρία, είναι αφενός η συνέχιση της δουλειάς του στη νομαρχία και αφετέρου η διασφάλιση, όσο το δυνατό καλυτέρων συνθηκών για την Αιτωλοακαρνανία, από τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Συγκεκριμένα με δεδομένη τη θέση του νομάρχη για την στάση της προηγούμενης κυβέρνησης για το νομό ο κ. Σώκος, σύμφωνα με τους συνεργάτες του με συγκεκριμένο σχεδιασμό καταβάλει καθημερινές προσπάθειες για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος αναφορικά με την προώθηση λύσεων σε χρονίζοντα ζητήματα.
Όσον αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση με δεδομένη τη συμφωνία του στη φιλοσοφία του νέου σχεδιασμού του διοικητικού χάρτη της χώρας και την αναδιάρθρωση που προωθείται, ο κ. Σώκος θέτει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση μέσω του τελικού κειμένου της μεταρρύθμισης να υπάρξει ένα νέο μοντέλο για την Αιτωλοακαρνανία που θα αμβλύνει στρεβλώσεις του χθες σχετικά με το ρόλο, τα όρια και κυρίως τις αρμοδιότητες, τόσο των νέων δήμων όσο και της περιφέρειας.
Τέλος, οι ίδιοι συνεργάτες του μας είπαν με νόημα: «30 χρόνια στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοίκησης, ο Σώκος δεν θα τα αναλώσει στο «τρυπάκι» της όποιας ονοματολογίας για τη διεκδίκηση του χρίσματος για την Περιφέρεια»…
Έτσι βλέπουμε το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας να κράτα σαφείς αποστάσεις από δημοσιεύματα ακόμη και του Αθηναϊκού τύπου που τον φέρουν ως επιθυμούντα και ως φαβορί (σ.σ. RealNews) να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές και κυρίως αυτό το διάστημα να διεκδικεί περισσότερη οφέλη για την Αιτωλοακαρνανία από τη διοικητική μεταρρύθμιση.