Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει η πολυπόθητη ανακατασκευή της Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι

Ένα σημαντικό έργο για την πόλη του Μεσολογγίου φαίνεται ότι παίρνει το δρόμο της υλοποίησης αφού χθες ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε κατά τη συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την ένταξη της ανακατασκευής και βελτίωσης της οδού Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι (Β΄ είσοδος της πόλης), στο ΕΣΠΑ 2007-13.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκ. €, η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΝΑ Αιτωλοακαρνανίας από την οποία άλλωστε μαζί με το δήμο Μεσολογγίου προτάθηκε η υλοποίηση του έργου αυτού.
Η ανακατασκευή της συγκεκριμένης οδού αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων της πόλης αφού αποτελεί μια κεντρική οδική αρτηρία "εισόδου – εξόδου" και το οδόστρωμα της είναι σε επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση.
Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίων, τοποθέτησης φωτισμού και ανακατασκευή του οδοστρώματος.
Τέλος όπως μας μεταφέρθηκε από παρισταμένους στην σύσκεψη με τον ΓΓ, ο κ. Αποστολόπουλος αναφερόμενος στο εν λόγω έργο τόνισε, την πίεση που δέχτηκε από το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τον δήμαρχο Μεσολογγίου για να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.