Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Διήμερο εκδηλώσεων σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο από την Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για την ημέρα των Γραμμάτων και Τεχνών

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για την Ημέρα Γραμμάτων & Παιδείας, σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον κ. Γιώργο Φερεντίνο, λογοτέχνη εκπρόσωπο του Συνδέσμου Μπάιρον, με θέμα: «Το Κοινωνικό και Πολιτικό Έργο του Μπάιρον» και από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπρόεδρο της Διεθνούς Βυρωνικής Εταιρείας, κ. Μάριο Βύρωνα - Ραΐζη με θέμα: «Η Απήχηση του Μπάιρον στον Κόσμο της Διανόησης».
Ακολούθως θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας, στην Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Διεθνές Κέντρο Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό» και θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα στους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν το 2009.
Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου, με ομιλία από τον ΓΓ της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών, κ. Νίκο Τριψιάνο με θέμα: «Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών: 1982-2009, 27 χρόνια δημιουργικής πορείας».
Στην συνέχεια θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με τις δραστηριότητες της ΕΝΑΜ, για να ακολουθήσουν απονομές τιμητικών διακρίσεων στο ΔΣ της ΕΝΑΜ και σε συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς το 2009.