Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Δολοφόνησαν 70χρονη στον Πλάτανο Ναυπακτίας για να τη ληστέψουν

Η δεύτερη εγκληματική ενέργεια σε διάστημα 24 ωρών στα όρια της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας κυριολεκτικά συγκλονίζει την τοπική κοινή γνώμη και κυρίως δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας.
Ύστερα από τις θανατηφόρες μαχαιριές που δέχτηκε έξω από μπαρ στις Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας, ένας 30χρονος αλβανικής υπηκοότητας, κάτοικος Μεσολογγίου τα ξημερώματα του Σαββάτου, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ένα στυγερό έγκλημα αποκαλύφτηκε, στον Πλάτανο Ναυπακτίας.
Θύμα μια 70χρονη που διατηρούσε παντοπωλείο στο χωριό και κίνητρο προφανώς η ληστεία. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε φιμωμένη σε αποθήκη του σπιτιού της, από γείτονα ο οποίος την αναζήτησε, επειδή διέκρινε στοιχεία διάρρηξης στο σπίτι του.



Ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας προφανώς ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, με την άτυχη γυναίκα και την φίμωσαν, προκειμένου αυτή να μην φωνάξει, ενώ με μονωτική ταινία τις έδεσαν τα χέρια και τα πόδια. Η γυναίκα δεν άντεξε και κατέληξε.
Από τις έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν σκοπό τη ληστεία αφού το σπίτι της ήταν ψαγμένο, ενώ όπως αποδείχτηκε τελικά και από το σπίτι του γείτονα είχαν αφαιρέσει κοσμήματα.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.