Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μεσολόγγι η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του διευρυμένου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου το παρόν τους στην τελετή έδωσαν ο βουλευτής, Αν. Μακρυπίδης, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θ. Σώκος, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Αιτωλικού και Οινιάδων Π. Μοσχολιός, Ν. Γαλάνης και Αν. Αλετράς, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Β. Αντωνόπουλος, ο διοικητής του 2.39ΣΕ Σχης (ΠΖ) Π. Παγουράς, ο αστυνομικός διευθυντής, Γ. Σιάμος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Π. Τσιχριτζής, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Κ. Ρεπάσος, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.



Ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γ. Αναγνωστόπουλος σε σύντομη ομιλία του μετά το τέλος της τελετής τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται για την περιοχή του νέου δήμου από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα αναρρύθμισης των ορίων του νέου δήμου.
«Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν και συνέδραμαν τις προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής την τετραετία που διανύσαμε. Και το ευχαριστώ είναι μεγάλο γιατί παραδίδουμε ένα δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση και με λιγότερα προβλήματα. Η προσπάθεια η δική μου και των συνεργατών μου για την πρόοδο του τόπου μας, θα συνεχιστεί από το μετερίζι που με έταξαν οι συμπολίτες μας για την επόμενη τετραετία, στηρίζοντας το έργο του νέου δημάρχου
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη» κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Στην συνέχεια ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης παρουσίασε τους άξονες τις προγραμματικής του πρότασης έτσι όπως θα εφαρμοστεί στη διοίκηση του νέου δήμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για συνεργασίες με τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.
Εξυπηρέτηση του πολίτη και προστασία του δημοσίου συμφέροντος, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και η ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής θα αποτελέσουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του νέου δήμου την επόμενη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.
«Στην πόλη που κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης καλούμαστε με την μέγιστη υπευθυνότητα να συλλογιόμαστε, να πράττουμε, να διοικούμε το δήμο σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας που όμως δεν θα μετατρέπεται σε αδράνεια, οκνηρία, εφησυχασμό και ανομία. Για να πετύχουμε τους στόχους απαιτείται σκληρή δουλειά από πολλούς, συνεννόηση και συγκλίσεις και περίσσιο εθελοντισμό και αλληλεγγύη. Και με αυτό το πνεύμα  θα ζητήσουμε συνεργασίες και συγκλίσεις» σημείωσε ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου, δίνοντας το στίγμα του μοντέλου διοίκησης του δήμου.
Συνολικά σήμερα εκτός του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη ορκίστηκαν 93 δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που συγκροτούν το δημοτικό συμβούλιο και στα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπως προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Αιτωλικού, Οινιάδων και φυσικά Μεσολογγίου.
Στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπούνται και οι έξι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοέμβρη, οι επικεφαλής των οποίων ήταν οι κκ. Π. Κατσούλης, Γ. Πρεβεζάνος, Ν. Μουρκούσης, Γ. Αναγνωστόπουλος, Θ. Μαργαρίτης και Β. Μπρούμας.