Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Θανατηφόρα σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας στο Αγρίνιο. Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ.

Τα συντρίμμια του μοιραίου ΙΧ
Άγιο είχαν οι δεκάδες επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα και που στο ύψος του κόμβου Λεπενούς, συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Ι.Χ. κάτω από άγνωστες συνθήκες εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το λεωφορείο, ο οδηγός του οποίου, επιχείρησε να το συγκρατήσει στο οδόστρωμα. Το λεωφορείο, τελικά εξετράπη δεξιά, βγήκε εκτός δρόμου  και «κάθησε» σε πυκνά βάτα, καταπλακώνοντας το αυτοκίνητο και τον οδηγό του. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι επιβάτες πως δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Στο λεωφορείο, μόνον ο οδηγός του τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.



Οι επιβάτες βγήκαν έξω από το λεωφορείο  ενώ πολλοί διερχόμενοι σταμάτησαν για να δουν τι συνέβη . Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας. της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Τότε ακριβώς ξεκίνησε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού του αυτοκινήτου, που ήταν καταπλακωμένο από το λεωφορείο. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν εκσκαφείς για να μετακινηθεί το λεωφορείο που είχε κολλήσει σε λάσπες. Μετά από πολλές προσπάθειες, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα,  το λεωφορείο μετακινήθηκε και απεγκλωβίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, δυστυχώς νεκρός.

Αναδημοσίευση από το Agriniopress.Gr