Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Την αναγκαιότητα αναρρύθμισης των ορίων του δήμου Μεσολογγίου υπογράμμισε ο Γ. Αναγνωστόπουλος

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:


«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αυλαία μιας νέας εποχής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού με την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής του νέου μας, δήμου  ουσιαστικά ξεκινά η εφαρμογή του Καλλικράτη. Η στιγμή είναι ιστορική και για όλους εμάς που καλούμαστε να υλοποιήσουμε τη διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και για τους κατοίκους του νέου δήμου, με δεδομένες τις προοπτικές που δημιουργούνται για ένα καλύτερο αύριο.



Όπως έχω τονίζει επανειλημμένα ο Καλλικράτης αποτελούσε αναγκαιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς πιστεύω ότι θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας. Όμως δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός, ότι ειδικά για το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και συγκεκριμένα για τον καθορισμό των ορίων του, η παραπολιτική επικράτησε της πολιτικής, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Έτσι παρά τις παρεμβάσεις μας, περιοχές που δικαιωματικά έπρεπε να αποτελούν ενότητες του νέου δήμου ενσωματώθηκαν σε άλλους δήμους,  με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση μικροπολιτικών συμφερόντων. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες μας θα πρέπει να είναι η αναρρύθμιση των ορίων του δήμου.
Σεβόμενος τη στιγμή και κυρίως τη βούληση των συμπολιτών μας στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη και γυρνώντας το χρόνο τέσσερα χρόνια πίσω, το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι την περίοδο της δημαρχίας μου τίμησα τον όρκο που είχα δώσει.
Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν στο δήμο Μεσολογγίου σχεδιάστηκαν, υλοποιήθηκαν και προγραμματίστηκαν πολλές δράσεις για την πρόοδο του τόπου και τη δημιουργία αυτών των συνθηκών που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο.
Λάθη έγιναν. Όμως θα πρέπει να αναγνωστεί στη δημοτική μας αρχή, ότι εργάστηκε και έδωσε λύσεις σε πάρα πολλά χρονίζοντα ζητήματα της πόλης, συγκρουόμενη με κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές.
Όπως επίσης είναι κοινά αποδεκτό ότι ως δημοτική αρχή κρατήσαμε τον κομματισμό έξω από τη διοίκηση του δήμου. Για εμάς δεν υπήρχαν πράσινοι, γαλάζιοι, κόκκινοι ή ροζ πολίτες…
Για την οικονομία του χρόνου θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν και συνέδραμαν τις προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής την τετραετία που διανύσαμε.
Και το ευχαριστώ είναι μεγάλο γιατί παραδίδουμε ένα δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση και με λιγότερα προβλήματα. Η προσπάθεια η δική μου και των συνεργατών μου για την πρόοδο του τόπου μας, θα συνεχιστεί από τη θέση που με έταξαν οι συμπολίτες μας για την επόμενη τετραετία.
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη.»