Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το μυθιστόρημα "Ιμαρέτ - Στη σκιά του ρολογιού" του Γ. Καλπούζου στη Λέσχη Ανάγνωσης της "Διεξόδου"

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, στις 7 το απόγευμα, στα πλαίσια των μηνιαίων συναντήσεων των φίλων της "Λέσχης Ανάγνωσης" του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην  Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί το μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, "Ιμαρέτ - Στη σκιά του ρολογιού".
Στη συνάντηση αυτή, οι βιβλιόφιλοι της "Λέσχης Ανάγνωσης" θα έχουν τη χαρά να ακούσουν τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Γιάννη Καλπούζο να μιλάει για το βιβλίο του αφού, μετά την παρουσίασή του από την πεζογράφο  Ακακία Κορδόση και την ανάλυση του έργου από τις κυρίες Μαρία Φιλιπποπούλου, Ιφιγένεια Μάρκου-Μπεμπέλη και Ραλλού Κυριακοπούλου, ο συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό όλες τις παραμέτρους του βραβευμένου και πολυσυζητημένου βιβλίου του που έχει πουλήσει σε διάστημα δύο ετών πάνω από 60.000 αντίτυπα.



Η υπόθεση του βιβλίου εκτυλίσσεται στην τουρκοκρατούμενη Άρτα το 1854. Δύο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα. Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος που η μοίρα τους κάνει ομογάλακτους. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη ιστορία της περιοχής και μια ολόκληρη εποχή αναπαρίσταται με μοναδικό τρόπο. Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, ο παππούς Ισμαήλ, η "μικρή" ακόμη Ελλάδα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο φανατικός Ντογάν, οι συγκρούσεις, οι επαναστάσεις, η συνύπαρξη, οι Απόκριες, το Ραμαζάνι, τα πρόσωπα και οι συνήθειες των κατοίκων των τριών φυλών, λαθρέμποροι, κολίγοι, τσιφλικάδες, ο πλούτος μαζί με την εξαθλίωση. Όλοι έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού.