Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ενόχληση Κατσούλη για την ερώτηση Σαλμά

Με γραπτή του δήλωση ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης εκφράζει τη δυσφορία του για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς σχετικά με την παράβαση από την πλευρά του κ. Κατσούλη της νομοθεσίας για τις εκλογικές δαπάνες.
Επίσης ο κ. Κατσούλης στη δήλωσή του επαναλαμβάνει παλαιότερη τοποθέτησή του για το ζήτημα, στην οποία τονίζει ότι ο συνδυασμός του τήρησε τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις πλην της ανάρτησης στο διαδίκτυο των δαπανών του.
Η δήλωση του κ. Κατσούλη έχει ως εξής:
«Πληροφορήθηκα ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάριος Σαλμάς, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 3870/2010 που αφορούσε τη διαφάνεια των εκλογικών δαπανών των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


Σε αυτή  γίνεται ειδική αναφορά στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και στον επιτυχόντα συνδυασμό του, το συνδυασμό  «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» του οποίου είμαι επικεφαλής, ερωτάται δε ο Υπουργός «αν θα δεχθεί το Υπουργείο σας την ανάληψη καθηκόντων δημάρχων που θα έχουν εκλεγεί με πλήρη αδιαφάνεια και με εκπεφρασμένη εμπράκτως την περιφρόνηση τους στις διατάξεις του νόμου».
Προκειμένου ο αγωνιών για τη  διαφάνεια βουλευτής του κόμματος «των ομολόγων και του Βατοπεδίου», να μην περιμένει την απάντηση του Υπουργού, τον ενημερώνω ώστε την επομένη φορά να κάνει σωστές ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου και να μην εκτίθεται:
1.            Υπεύθυνοι για τον έλεγχο που υπαινίσσεστε δεν είναι το Υπουργείο και ο Υπουργός. Έχει θεσπιστεί μαζί με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ανεξάρτητη αρχή ως «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ». Αυτή θα αποφανθεί αν υπάρχουν παραβάσεις και ποιες θα είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινές. Επομένως δεν κρίνει ο  Υπουργός και ούτε δύναται «να με απαλλάξει ως πολιτικά δικό του» , όπως από τα συμφραζόμενά σας διαφαίνεται, κάτι βέβαια που ουδέποτε συνέβαινε επί των ημερών που κυβερνούσε το κόμμα σας και κυριαρχούσε η αξιοκρατία…
2.            Αν διαβάσετε ολόκληρο το νόμο και όχι επιλεκτικά και κατά το δοκούν, θα διαπιστώσετε πότε εκπίπτει ένας συνδυασμός και πότε δέχεται μικρότερες ποινές. Εμείς επειδή δεν περιφρονήσαμε το νόμο, όπως αναφέρεται στην ερώτησή σας, διαθέτουμε θεωρημένα εγκαίρως από την οικονομική εφορεία βιβλία, τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα και φυσικά δεν υπερβαίνουμε το όριο των εκλογικών δαπανών που θεσπίστηκε και αποτελεί την κύρια διάταξη του νόμου. 
3.            Διαθέτουμε όμως και κάτι ακόμη που ως κοινοβουλευτικός άνδρας το ξεχάσατε. Τη λαϊκή ετυμηγορία που κανένας νόμος και καμία δική σας ερμηνεία δεν μπορεί να την σπιλώσει με αστήρικτες και αβάσιμες θεωρήσεις. Ο λαός του νέου διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου με εξέλεξε δήμαρχο και όχι ό κ. Υπουργός,  ούτε φυσικά εσείς, ο οποίος θα μείνετε στην ιστορία ως ο μοναδικός εκπρόσωπος στα κοινοβουλευτικά δεδομένα  του νομού μας, που με επερώτηση στρέφεται εναντίον νεοεκλεγμένου δημάρχου και  αμφισβητεί την εκλογή του. Γι’ αυτό σας εύχομαι και εις ανώτερα…»