Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Συναρπαστικές αναμετρήσεις στο 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε - Καγιάκ στο Μεσολόγγι


Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου για δεύτερη συνεχή φορά διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής  Ομοσπονδίας  Κανόε-Καγιάκ, στις 5-7 Αυγούστου το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε – Καγιάκ Ήρεμων Νερών στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι.
Τα αγωνίσματα διεξήχθησαν σε ιδανικές συνθήκες τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά  ότι η λιμνοθάλασσα αποτελεί ιδανικό στίβο για τα αθλήματα του κανόε-καγιάκ και της κωπηλασίας, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου οι αποστολές είχαν την ευκαιρία να βγουν στην αγορά της πόλης.
Από αγωνιστικής πλευράς, συμμετείχαν 180 αθλητές από 20 αθλητικά σωματεία της Ελλάδας και η Κυπριακή Ομοσπονδία με αντιπροσωπευτική αποστολή, συνοδευόμενοι. 50 περίπου ήταν οι συνοδοί και οι προπονητές των Ναυτικών Ομίλων. Πρόκειται για την πιο σημαντική διοργάνωση του συγκεκριμένου αθλήματος λόγω του ότι συμμετέχουν οι παιδικές ομάδες των σωματείων.
Πρωταθλήτρια Ανάπτυξης για το 2011 αναδείχτηκε η ομάδα του Ν.Ο. Χανίων, κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια, που μεταφράζεται σε 8 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο.




Η παιδική ομάδα του Ν.Ο. Μεσολογγίου συμμετείχε με 18 αθλητές κατακτώντας την 14η θέση με δύο Χάλκινα μετάλλια, συγκεκριμένα η αθλήτρια Κέκελου Αθηνά κατέκτησε την Τρίτη θέση στα 1000μ και 500μ Κ1 κατηγορία Παγκορασίδων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 11 από τους 18 αθλητές του Ν.Ο.Μ έλαβαν μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες και οι 7 από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα πληροφορηθείτε στο site  www.canoekayak.gr και για πλούσιο φωτορεπορτάζ στο site www.iridaphoto.gr
Χορηγοί στους αγώνες ήταν ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου, η Γέφυρα Α.Ε, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας και φίλοι του Ν.Ο.Μ που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου επίσης ευχαριστεί, την διοίκηση του Στρατοπέδου Ι.Π Μεσολογγίου για την φιλοξενία των αποστολών, το τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου,  το ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ, τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ι.Π Μεσολογγίου για τη προβολή των αγώνων στο πρόσωπο του Προέδρου Νικήτα Φιλιππόπουλου, τους εθελοντές, τα μέλη και τους αθλητές του, που δούλεψαν 10 ημέρες κάτω από δύσκολες συνθήκες για το στήσιμο του στίβου (1Km επί 100m ), τους διασώστες του ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους επίσης την COCA COLA AE για την προσφορά των εμφιαλωμένων νερών στους αθλητές.
Τέλος, οι αγώνες καλύφθηκαν από την τηλεόραση του «Αχελώος TV» και για αυτό  ο ΝΟΜ ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του και χορηγό του Ν.Ο. Μεσολογγίου κ .Γιώργο Μπόκα.