Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου για την απώλεια του Αναστάση πεπονή


Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης σε δήλωσή του για το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αναστάση Πεπονή τονίζει:
«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε στο Μεσολόγγι το θάνατο του τέκνου της πόλεώς μας Αναστάση Πεπονή, ενός ευπατρίδη της πολιτικής, που τίμησε με το ήθος του και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.
Με τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, τις πρωτοβουλίες του για βασικές και σπουδαίες μεταρρυθμίσεις, την απόφασή του να υπερασπιστεί με σθένος το θεσμικό πλαίσιο για τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο δημόσιο, τη σεμνότητα και το πλούσιο συγγραφικό του έργο, σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ζωή της Ελλάδας.
Το Μεσολόγγι στο οποίο παραχώρησε κατά χρήση την ιστορική λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και τις Αλυκές Τουρλίδας θα τον θυμάται αιώνια».
Παράλληλα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Αναστάση Πεπονή συνεδρίασε εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:



«Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μετά την είδηση του θανάτου του Μεσολογγίτη Ευπατρίδη ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΠΟΝΗ, τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ,  συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τρίτη και ώρα 12.00 μ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη, την εισήγηση του Δημάρχου κ. Κατσούλη Παναγιώτη ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, που διακρινόταν για τη σεμνότητα, τη μετριοπάθεια και την αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον. Επισήμανε τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, που σημάδεψαν την Μεταπολιτευτική ζωή της χώρας καθώς επίσης και τη σημαντική προσφορά του προς τη γενέτειρα πόλη του, στην οποία παραχώρησε τη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και τις Αλυκές Τουρλίδας

ΟΜΟΦΩΝΑ      Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

1.            Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη στην οικογένεια του εκλιπόντος .
2.            Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα  στους οικείους του .
3.            Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην Εξόδιο Ακολουθία .
4.            Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα κατά την ημέρα της κηδείας .
5.            Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος .
6.            Να γίνει αναφορά στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος και απόδοση τιμής και μνήμης στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
7.            Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο.»